Doi jurnalişti danezi răniţi în Ucraina au fost evacuaţi în Republica Moldova

Doi jurnalişti danezi răniţi în Ucraina au fost evacuaţi în Republica Moldova

Doi jurnalişti danezi răniţi de tiruri sâmbătă în nord-estul Ucrainei au fost evacuaţi din această ţară şi sunt în drum spre Danemarca, au anunţat miercuri angajatorul lor şi organizaţia Reporteri fără Frontiere, informează AFP.

Reporterul Stefan Weichert şi fotograful Emil Filtenbord Mikkelsen au fost răniţi cu focuri de armă în timp ce realizau un reportaj pentru publicaţia daneză Ekstra Bladet, lângă oraşul Ohtîrka, la circa 50 de kilometri de frontiera Ucrainei cu Rusia.

Cotidianul Ekstra Bladet a anunţat miercuri că cei doi jurnalişti "vor fi în curând în siguranţă acasă în Danemarca" şi că în prezent ei se află "într-o ţară sigură".

Potrivit responsabilei pentru Europa de Est şi Asia Centrală a organizaţiei Reporteri fără Frontiere, Jeanne Cavelier, cei doi jurnalişti "au fost evacuaţi în Republica Moldova".

Sâmbătă, cei doi jurnalişti, instalaţi în Ucraina de mai mulţi ani, au fost răniţi cu gloanţe în pofida vestelor antiglonţ pe care le purtau, atunci când maşina lor a fost vizată de tiruri de origine necunoscută. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?