Doi militari români, cei mai buni luptători la o competiție organizată de Garda Națională Alabama - SUA

Doi militari români, cei mai buni luptători la o competiție organizată de Garda Națională Alabama - SUA

Militarii români au câștigat, la prima participare, competiția „Cel mai bun luptător” (Best Warrior Competition), organizată de către Garda Națională a statului Alabama în Fort McClelland, Alabama, Statele Unite ale Americii.

Concursul a fost unul complex. FOTO MApN

Caporal clasa a III-a Emanuel Leuṣtean, din cadrul Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” și sergent Alin-Stelian Danciu, din cadrul Regimentului 317 ISR Vlădeasa, au fost declarați, la sfârșitul săptămânii trecute, câștigătorii concursului, la categoria soldați, respectiv subofițeri.

Competiția a fost foarte solicitantă. FOTO MApN

Competiția a fost foarte solicitantă. FOTO MApN

Abilitățile tehnice și tactice ale participanților au fost testate din plin pe pe durata a trei zile, cât a durat competiția „Cel mai bun luptător” al Gărzii Naționale a Statului Alabama, iar concursul a fost extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental.

Marșul tactic (echipament și armament, complete) pe distanța de 19.2 km, testarea la pregătire fizică, alergarea in teren variat pe distanță scurtă, cursa cu obstacole, deplasarea în teren cu ajutorul busolei și hărții, ziua și noaptea, tragerile cu diferite categorii de arme de foc în condiții complexe, operațiuni tactice în mediu urban, curs de asalt, eseul scris, interviul susținut în fața unei comisii de subofițeri evaluatori, precum și cel susținut în fața reprezentanților mass-media sunt probele care au solicitat la maxim abilitățile și competențele specifice și relevante pentru luptători în mediul operațional actual”, precizează plutonier adjutant principal Florea Sas, subofițerul de comandă al Statului Major al Apărării, pe pagina MApN.

Militarii români au luat parte la această competiție în contextul apropierii aniversării a 30 de ani de parteneriat cu Garda Națională a statului Alabama.

Best Warrior Competition FOTO MApN

Best Warrior Competition FOTO MApN

Specialişti ai MApN, în SUA

Amintim că, în mai 2020, o echipă de specialişti din MApN, inclusiv medici, a plecat în SUA pentru a sprijini autorităţile din statul american Alabama în combaterea pandemiei de COVID-19, dar şi pentru a se informa în legătură cu metodele de prevenire şi combatere a infectării cu coronavirus.

Personalul MApN a oferit, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”