Doi moldoveni, găsiți morți într-o mașină blocată în nămeți. Opoziția cere demisia unui ministru

Doi moldoveni, găsiți morți într-o mașină blocată în nămeți. Opoziția cere demisia unui ministru

Un bărbat și o femeie au fost găsiți morți într-o mașină acoperită cu zăpada lângă satul Coșcalia, raionul Căușeni din Republica Moldova. Incidentul i-a revoltat pe socialiști, care solicită demisii din rândul guvernanților și de la IGSU.

Mașina blocată în zapadă FOTO Deschide.md

„La ora 8.03 angajații IGSU au fost alertați prin intermediul Serviciului 112 să intervină în apropiere de localitatea Coșcalia raionul Căușeni. Potrivit primelor informații un autovehicul a rămas blocat în nămeți. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. Ajunși la destinație aceștia au stabilit că în mașina înzăpezită se află două persoane fără semne de viață. Cazul este cercetat de organele de drept”, a declarat Liliana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din Republica Moldova.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest caz de la structurile de drept, dar reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) au refuzat să ne ofere.

Demisia lui Spînu este cerută de socialiști

După acest incident, reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) cer demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea.

,,Zăpada este o formă comună de precipitații toamna și iarna. Avertizările, despre eventualele furtuni de zăpada în Moldova, erau cunoscute cu câteva săptămâni înainte de dezastrul natural. Cu toate acestea, guvernul nu a reușit să asigure o pregătire adecvată pentru ninsori. Au fost înregistrate victime umane: doi oameni au murit, zeci au fost răniți, afectați de ger și alte forme de vătămare”, au precizat cei de la PSRM.

Iar liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, cere explicații cu privire la circumstanțele acestei tragedii.

,,In 2023 oamenii nu ar trebui sa moară de frig pe drumuri. Ministrul de interne, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Andrei Spînu, managerul universal de talie internațională și intergalactică trebuie să facă claritate cu privire la moartea acestei familii. Când cineva îngheață pînă la moarte în mașină, asta înseamnă că careva din instituțiile și "managerii" responsabili nu si-au făcut datoria cum trebuie.

Autoritățile trebuie:

1. Să ne spună public dacă persoanele decedate au apelat la 112 și au cerut ajutor;

2. Ce măsuri au fost luate pentru a ajunge la ei și dacă au fost luate la general.

Sincere condoleanțe celor apropiați”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Niciunul dintre cei doi vizați nu au venit, deocamdată, cu o reacție. Iar responsabilii Serviciului 112 au confirmat că au fost sesizați telefonic în data de 26 noiembrie cu privire la acest caz, dar nu au precizat alte informații.

La sfârșitul săptămânii trecute, Republica Moldova s-a confruntat cu vreme severă, iar în dimineața zilei de luni, președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au ținut să le mulțumească sutelor de drumari, polițiști și pompieri care au intervenit în ultimele zeci de ore pe șosele, curățându-le și ajutând oamenii rămăși blocați în vehicule.

,,Le sunt recunoscătoare tuturor celor care ieri pe parcursul zilei și întreaga noapte au deszăpezit și curățat drumurile și au ajutat oamenii. Peste 200 de drumari au lucrat necontenit pentru a debloca circulația rutieră și a-i ajuta pe toți să ajungă cu bine acasă. Mii de polițiști, pompieri, salvatori, militari, personal medical și reprezentanții autorităților locale au acordat asistență celor aflați la nevoie și au intervenit în situații dificile.Datorită dumneavoastră noi cu toții suntem mai în siguranță. Vă mulțumim!În continuare, dragi cetățeni, vă rugăm să vă deplasați cu grijă și să conduceți atent”, a scris Maia Sandu pe o rețea socială.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?