Doi piloți au fost trimiși în concediu după ce au adormit în timpul unui zbor și au ratat aterizarea

Doi piloți au fost trimiși în concediu după ce au adormit în timpul unui zbor și au ratat aterizarea

Doi piloți au adormit la 11.000 de metri înălțime, ratând o pistă de aeroport. Piloții au treziți ulterior și au aterizat aeronava în siguranță, relatează BBC.

Boeing 737 al Ethiopian Airlines Foto Shutterstock (arhivă)

Piloții avionului s-au trezit după ce membrii traficului aerian au încercat să-i contacteze după ce au depășit punctul de coborâre în aeroportul din Addis Abeba din Etiopia. Potrivit BBC , avionul a fost adus la sol la a doua încercare.

În urma evenimentului, echipajul Ethiopian Airlines a fost pus în concediu în așteptarea unei anchete, mai arată sursa citată.

Aeronava, care transporta pasageri a decolat luni, de pe aeroportul Khartoum din Sudan, fiind vorba despre un Boeing 737, cu o capacitate de 154 de locuri, care durează în mod normal mai puțin de două ore să intre țările vecine.

Reacția internauților

Reacțiile față de piloții în cauză au fost însă unele variate. În timp ce unii au simpatizat cu piloții, amintind de programul încărcat al acestora, alții au fost șocați.

„Nu aș arunca vina pe echipajul etiopian în mod special aici – acesta este ceva care s-ar putea întâmpla oricărui echipaj din lume și probabil că S-A întâmplat... Vina este pe corporație și pe autoritățile de reglementare”, arată un comentariu de pe site-ul Aviation Herald.

Un alt utilizator a sugerat că există o singură soluție: „Încheierea”, iar alții au văzut latura amuzantă a poveștii. Un utilizator a scris că piloții au dus dormitul la locul de muncă la alt nivel, mai relatează sursa citată.

Un analist de aviație a numit incidentul „profund îngrijorător” pe Twitter. „Oboseala pilotului nu este nimic nou și continuă să reprezinte una dintre cele mai importante amenințări la adresa siguranței aeriene – la nivel internațional”, a scris analistul de aviație, Alex Macheras.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...