Doi piloţi de top ai lui Putin, ucişi într-o lovitură cu rachete HIMARS

Doi piloţi de top ai lui Putin, ucişi într-o lovitură cu rachete HIMARS

Locotenent-colonelul Maksim Potiomin, în vârstă de 41 de ani, ar fi murit după ce coloana de maşini în care se afla a fost lovită cu o rachetă de precizie HIMARS furnizată de SUA, în Doneţk, pe 8 iulie, conform Dailymail .

Se crede că în acelaşi atac a murit şi colonelul Anatoli Stasiukevici, în vârstă de 54 de ani, şi el pilot militar.

Potrivit sursei citate, moartea ofiţerilor era cunoscută anterior, dar faptul că aceştia au fost ucişi în urma unui atac cu rachete HIMARS a fost dezvăluit în acest weekend de tatăl lui Potiomin, Alexei.

Cel mai probabil atacul a fost efectuat cu ajutorul serviciilor secrete occidentale.

„Maşina fiului meu a fost lovită de o rachetă HIMARS”, a spus Alexei Potiomin, preşedintele Federaţiei Regionale de Paraşutism din Volgograd, presei locale.

Locotenent-colonelul Sergei Mikhailov, în vârstă de 42 de ani, care comanda un batalion de puşti motorizate, a fost ucis şi el în Ucraina, dar nu în acelaşi atac în urma căruia au decedat cei doi piloţi militari.

Potiomin era căsătorit şi avea doi copii - un băiat de 15 ani şi o fată de opt - şi a fost decorat post-mortem cu Ordinul pentru Curaj al Federaţiei Ruse.

Stasiukevici, şeful de stat major al diviziei mixte de aviaţie primul comandant adjunct al primei divizii mixte de aviaţie a Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse a fost un pilot militar de generaţia a treia.

El a activat în aceeaşi unitate cu Potiomin, care avea sediul în Krimsk, regiunea Krasnodar. Moartea trio-ului este doar cea mai recentă dintre elita militară a Rusiei cauzată de HIMARS - un sistem de artilerie cu rachete de precizie dat Ucrainei de SUA, care a sosit pe câmpul de luptă în urmă cu aproximativ o lună.

Potiomin a fost înmormântat în oraşul său natal, Volgograd, pe 24 iulie, iar Stasiukevici din Krimsk, în regiunea Krasnodar, unde a servit în acelaşi regiment de piloţi de luptă ca şi Potyomin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /