Doi polițiști atacați cu un cuțit la Bruxelles

Doi polițiști atacați cu un cuțit la Bruxelles

Doi polițiști au fost atacați la Bruxelles cu un cuțit de un bărbat care a trebuit să fie neutralizat cu un foc de armă înainte de a fi arestat, a indicat parchetul capitalei belgiene, subliniind că nu există dovezi în acest stadiu că ar fi fost un act terorist.

Agresiunea a avut loc pe o mare arteră a cartierului popular Schaerbeek în timpul unui control, potrivit mai multor publicații belgiene, citate de AFP.

Agresorul a înjunghiat doi polițiști, rănindu-l pe unul în burtă și pe celălalt la gât, a declarat o purtătoare de cuvânt a parchetului din Bruxelles, Jennifer Vanderputten. Viața lor nu este în pericol, a precizat ea.

"Nimic deocamdată nu conduce la un act terorist, nu am niciun element în această direcție", a adăugat purtătoarea de cuvânt, fără a putea preciza circumstanțele agresiunii.

Potrivit presei belgiene, după această dublă agresiune, individul a încercat să fugă și o altă patrulă de poliție a trebuit să facă uz de o armă de foc pentru a-l intercepta.

"El a fost împușcat în picior", a declarat dna Vanderputten.

La 6 august, doi polițiști au fost răniți cu o macetă la Charleroi (sud) de un bărbat strigând "Allah Akbar", care a fost împușcat de forțele de ordine, în contextul unei amenințări teroriste persistente în Belgia și în țările vecine.

La 7 septembrie, la Molenbeek, cartier din Bruxelles considerat un focar al islamismului radical, doi polițiști au fost atacați cu cuțitul fără să fi fost răniți. Autorul faptelor, inculpat pentru tentativă de omor, este un bărbat de origine magrebiană cunoscut serviciilor de poliție sub diferite nume false, dar fără legătură dovedită cu mișcarea islamistă, potrivit parchetului din Bruxelles.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…