Doi români, arestați în Costa Rica pentru că ar fi clonat carduri și ar fi sustras echivalentul a circa 132.000 de dolari

Doi români, arestați în Costa Rica pentru că ar fi clonat carduri și ar fi sustras echivalentul a circa 132.000 de dolari

Organismul de Investigație Judiciară din Costa Rica (OIJ) a informat luni despre arestarea a doi români care ar fi fraudat cel puțin 75 de milioane de coloni (moneda locală-n.r.), circa 132.000 de dolari, prin clonarea de carduri de debit și credit, transmite EFE.

Cei doi, în vârstă de 22 și 26 de ani, sunt bănuiți că plasau dispozitive și microcamere pentru a fura datele bancare ale persoanelor.

"Dispozitivul cunoscut ca "skimmer" îl plasau unde era introdus cardul și cu o microcameră specială surprindeau momentul în care persoana tasta codul pin iar ulterior făceau clonarea. Cu cardul clonat, intrau în conturile bancare și sustrăgeau banii", a explicat, într-o conferință de presă, șeful biroului OIJ din Heredia, Pablo Calvo.

Împotriva celor doi români există 35 de cauze în localitatea Heredia, iar alte 25 sunt investigate de anchetatori pentru a evalua dacă și acestea pot fi atribuite acelorași persoane.

De circa patru luni, OIJ a primit zeci de plângeri de fraude care în total ajung la 75 de milioane de coloni (circa 132.000 de dolari).

"Există mai mulți subiecți implicați. Pentru moment avem două persoane arestate deoarece apar în filmările din timpul retragerilor de bani și cu vehiculul în care au fost arestați ieri", a explicat Calvo.

OIJ cercetează acum cât timp au ajuns în Costa Rica cei doi români.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?