Doi ruși au ajuns cu o barcă în Alaska și solicită azil în SUA: „A fost o surpriză”

Doi ruși au ajuns cu o barcă în Alaska și solicită azil în SUA: „A fost o surpriză”

Două persoane din Rusia au traversat cu o barcă strâmtoarea Bering și au ajuns în Alaska, iar acum solicită azil în SUA, au anunțat reprezentanții statului american.

Doi ruși au ajuns cu o barcă în Alaska FOTO Shutterstock

Cei doi au ajuns pe insula St. Lawrence din vestul Alaskăi și se află în custodia federală pentru a fi verificați, potrivit CNN . Guvernatorul Alaskăi, Mike Dunleavy, a spus, într-o conferință de presă, că vor intra în procedura prevăzută de legislația cu privire la imigrație: „A fost o surpriză pentru noi. Nu știu ce se va întâmpla în viitor dacă mai multe persoane vor încerca să părăsească Rusia prin strâmtoarea Bering“. Acesta a avertizat că traversarea strâmtorii Bering în următoarele zile este periculoasă deoarece zone din nord-vestul Alaskăi sunt lovite de furtună.

Alaska va avea un rol important în securitatea Americii

Senatorul Dan Sullivan a declarat că această întâmplare arată clar că cetățenii ruși nu doresc să lupte în războiul din Ucraina: „Acest incident arată clar în primul rând, că poporul rus nu vrea să lupte în războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei”.

De asemenea, senatorul susține că Alaska va avea un rol important în securitatea Americii, având în vedere că se află în apropierea Rusiei: „Având în vedere proximitatea Alaskăi față de Rusia, statul nostru are un rol vital de jucat în asigurarea securității naționale a Americii”.

Alaska împarte o frontieră maritimă cu Federația Rusă

Alaska este o semi-enclavă a Statelor Unite, fiind situată în extremitatea nord-vestică a continentului nord-american. Se învecinează la est cu provincia canadiană British Columbia și cu teritoriul Yukon, iar la vest împarte o frontieră maritimă cu regiunea autonomă Ciukotka din Federația Rusă, chiar peste Strâmtoarea Bering.

Alaska este cel mai mare stat american ca suprafață, iar jumătate dintre locuitori trăiesc în zona metropolitană Anchorage. Capitala statului, Juneau, este al doilea oraș ca mărime din Statele Unite după suprafață,

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...