Doi şoferi de autocar şi un ghid, trimişi în judecată pentru trafic de migranţi

Doi şoferi de autocar şi un ghid, trimişi în judecată pentru trafic de migranţi

Doi şoferi de autocar au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu pentru dare de mită şi trafic de migranţi, fiind acuzaţi că au încercat să corupă un poliţist în vama Giurgiu, după ce acesta din urmă a descoperit doi sirieni ascunşi în compartimentul de odihnă al autovehiculului.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi un ghid al companiei de transport unde lucrau cei doi şoferi, acuzat de trafic de migranţi.

Potrivit unui comunicat al DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului formulat de către un agent de poliţie de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Pe 18 august, în timp ce controla un autocar al unei firme de transport persoane pe relaţia Grecia - România, la intrarea în ţară, poliţistul a depistat doi cetăţeni sirieni ascunşi în compartimentul de odihnă al şoferilor, care intenţionau să intre în mod fraudulos pe teritoriul României.

Conform sursei citate, cei doi şoferi au oferit poliţistului de frontieră suma de 1.000 de euro pentru a nu dispune măsurile legale de constatare a infracţiunii de trafic de migranţi şi pentru a permite continuarea călătoriei cetăţenilor sirieni.

Agentul de poliţie a sesizat însă Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, fiind constituită o echipă operativă, coordonată de un procuror, care l-a surprins în flagrant pe unul dintre şoferi în timp ce remitea poliţistului suma de 1.000 de euro.

Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că la activitatea infracţională a participat şi un ghid, care avea rolul de a-i ascunde pe cei doi sirieni în momentul tranzitării punctelor de trecere a frontierei de pe traseu.

Din cercetări a mai rezultat că sirienii au fost preluaţi din Grecia în schimbul sumei de 1.500 de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...