Doi şoferi de autocar şi un ghid, trimişi în judecată pentru trafic de migranţi

Doi şoferi de autocar şi un ghid, trimişi în judecată pentru trafic de migranţi

Doi şoferi de autocar au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu pentru dare de mită şi trafic de migranţi, fiind acuzaţi că au încercat să corupă un poliţist în vama Giurgiu, după ce acesta din urmă a descoperit doi sirieni ascunşi în compartimentul de odihnă al autovehiculului.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi un ghid al companiei de transport unde lucrau cei doi şoferi, acuzat de trafic de migranţi.

Potrivit unui comunicat al DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului formulat de către un agent de poliţie de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Pe 18 august, în timp ce controla un autocar al unei firme de transport persoane pe relaţia Grecia - România, la intrarea în ţară, poliţistul a depistat doi cetăţeni sirieni ascunşi în compartimentul de odihnă al şoferilor, care intenţionau să intre în mod fraudulos pe teritoriul României.

Conform sursei citate, cei doi şoferi au oferit poliţistului de frontieră suma de 1.000 de euro pentru a nu dispune măsurile legale de constatare a infracţiunii de trafic de migranţi şi pentru a permite continuarea călătoriei cetăţenilor sirieni.

Agentul de poliţie a sesizat însă Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, fiind constituită o echipă operativă, coordonată de un procuror, care l-a surprins în flagrant pe unul dintre şoferi în timp ce remitea poliţistului suma de 1.000 de euro.

Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că la activitatea infracţională a participat şi un ghid, care avea rolul de a-i ascunde pe cei doi sirieni în momentul tranzitării punctelor de trecere a frontierei de pe traseu.

Din cercetări a mai rezultat că sirienii au fost preluaţi din Grecia în schimbul sumei de 1.500 de euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție