Doi vulturi găsiți beți au fost duși la „dezalcoolizare”

Doi vulturi găsiți beți au fost duși la „dezalcoolizare”

La începutul acestei luni, doi vulturi din Connecticut au fost găsiți într-o stare de confuzie și incapacitate de a se echilibra determinând inițial suspiciuni grave din partea autorităților. Ulterior, s-a aflat că păsările nu erau afectate de vreo boală, ci pur și simplu erau „prea bete pentru a zbura”.

Organizația „A Place Called Hope” din Killingworth, Connecticut, împreună cu Watertown Animal Control, s-au îngrijorat inițial de starea celor doi vulturi, care au fost găsiți într-o stare de intoxicație severă. S-a constatat că păsările se îmbătaseră după ce consumaseră un conținut fermentat dintr-un tomberon, scrie www.digi-animalworld.tv .

„Inițial ne-am gândit că e vorba despre o boală foarte gravă. Am fost cu toții confuzi până când am primit rezultatele analizelor. În cele din urmă am aflat că erau doar prea beți pentru a zbura”, a declarat un reprezentant al organizației A Place Called Hope.

După investigații și îngrijiri atente, s-a stabilit că vulturii nu sufereau de nicio afecțiune medicală gravă, ci doar de efectele consumului de substanțe alcoolice. Centrul de reabilitare a precizat că păsările au avut nevoie doar de hidratare și odihnă pentru a se recupera, fără a fi necesară o intervenție medicală suplimentară.

După o perioadă de recuperare, vulturii au fost eliberați înapoi în sălbăticie, unde s-au alăturat imediat coloniei lor. Incidentul a atras atenția asupra necesității de a se asigura că tomberoanele sunt sigure și închise pentru a preveni accesul animalelor sălbatice la substanțe periculoase.

„Fructele folosite în cocktail-uri care ajung în tomberon pot provoca intoxicații animalelor sălbatice. Acestea trebuie să fie întotdeauna acoperite pentru a evita orice accident”, a mai spus reprezentantul.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?