Dolce & Gabbana renunţă la blănurile naturale

Dolce & Gabbana renunţă la blănurile naturale

Grupul italian de lux Dolce&Gabbana va renunţa să folosească blănuri naturale în colecţiile sale începând acest an, a anunţat luni brandul de modă, într-o declaraţie comună cu Asociaţia pentru drepturile animalelor Humane Society International, transmite Reuters.

"Întregul sistem al modei are un rol semnificativ de responsabilitate socială care trebuie promovat şi încurajat", a afirmat directorul de comunicaţii Fedele Usai.

Dolce&Gabbana va trece la accesorii şi articole de îmbrăcăminte din piele ecologică, dar va continua să colaboreze cu specialiştii blănari pentru a prezerva locurile de muncă şi cunoştinţele.

În încercarea de a-i atrage pe tineri, din ce în ce mai sensibili pe problemele de mediu şi etice, multe branduri s-au angajat să interzică blănurile naturale, inclusiv Armani, Kering, Prada, Valentino, Versace, Moncler şi platforma electronică Yoox Net-a-Porter.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi?