Doliu în lumea artistică: Nelu Ploieşteanu a murit de COVID-19

Doliu în lumea artistică: Nelu Ploieşteanu a murit de COVID-19

Doliu în lumea artistică din România! Nelu Ploieșteanu a murit astăzi, 2 aprilie 2021, la vârsta de 71 de ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva minute de către Mara Bănică pe o rețea de socializare.

Pe 18 martie 2021, artistul a ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus, fiind dus direct la Terapie Intensivă şi intubat. Una din fiicele lui Nelu Ploieșteanu anunţase că starea de sănătate a tatălui ei este foarte gravă.

Cine a fost Nelu Ploieșteanu
Ion Dumitrache, pe numele de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut pe 16 decembrie 1950 în comuna prahoveană, Ciorani, într-o familie mare, cu alte șase suflete.

Tatăl său, un interpret pe cinste, era stâlpul familiei și câștiga bani cântând la nunți. Încă de la cinci ani a început viitorul artist să dea târcoale acordeonului tatălui său, dar a cântat cu adevărat abia la 15 ani, la petreceri și aniversări, de nevoie, atunci când tatăl său s-a stins.

Și-a început cariera în satul natal și nu și-a imaginat o secundă că avea să devină unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România.
A cântat la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu, apoi în mai multe restaurante. După 1990 a lansat 18 albume. Are cinci copii (patru fiice, un fiu) și doi nepoți.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...