Dolj: IPJ face verificări privind declaraţiile celor trei persoane din Sadova, aflate în carantină

Dolj: IPJ face verificări privind declaraţiile celor trei persoane din Sadova, aflate în carantină

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj a anunţat marţi că au fost dispuse verificări în cazul celor trei persoane venite din Italia la Sadova şi aflate în prezent în carantină, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că persoanele în cauză ar fi declarat autorităţilor că s-au aflat în alte regiuni din Italia decât cele în care au fost în realitate.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la faptul că 3 persoane, din Sadova, care ar fi sosit din Italia în ultima perioadă, ar fi declarat autorităţilor că s-au aflat în alte regiuni decât cele din care ar fi venit în realitate, vă comunicăm următoarele: la nivelul IPJ Dolj au fost dispuse verificări cu privire la aspectele pe care cele 3 persoane le-ar fi prezentat autorităţilor. În cazul în care se va constata că sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei fapte de natură infracţională sau contravenţională, poliţiştii vor dispune măsurile legale", au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Trei persoane din Sadova, care au venit din zona Lodi din Italia pe cale terestră şi nu au declarat acest lucru, au fost plasate în carantină, a declarat, în noaptea de luni spre marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Ludmila Prunariu.

"Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestră în localităţi din judeţul Dolj, cele trei persoane din Sadova n-au declarat iniţial, la intrarea în ţară, că vin din această regiune. Discutând cu medicul de familie, aşa cum este procedura, s-a aflat că ei de fapt au fost în acea regiune, în zona Lodi, n-au spus exact unde şi cum, nu din cele 11 localităţi unde este carantină", a spus directorul DSP Dolj.

Ludmila Prunariu a spus că, potrivit procedurii, persoanele care vin regiunea în care au fost şi cei din Sadova trebuie să intre în carantină.

"Sunt persoane sănătoase, care nu au niciun fel de simptomatologie şi care vor sta 14 zile în carantină", a adăugat Prunariu.

Întrebată dacă cele trei persoane vor fi sancţionate, şefa DSP Dolj a răspuns că poliţiştii sunt cei care vor lua măsuri, în funcţie de constatări şi a sfătuit populaţia să declare adevărul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990