Dolj: Poliția susține că persoana care a abandonat un lup în Parcul "Romanescu" nu a săvârșit o faptă penală

Dolj: Poliția susține că persoana care a abandonat un lup în Parcul "Romanescu" nu a săvârșit o faptă penală

Reprezentanții IPJ Dolj susțin că persoana care a abandonat un lup în Parcul "Nicolae Romanescu" din Craiova, animalul fiind găsit marți dimineața pe aleile parcului de către angajații Regiei de Administrare a Domeniului Public, nu a săvârșit o faptă de natură penală.

Potrivit IPJ Dolj, oamenii legii fac cercetării pentru identificarea persoanei care va fi sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei.

"În cazul lupului găsit în Parcul 'Romanescu' s-a întocmit o lucrare cu caracter general la nivelul Secției 2 Poliție Craiova. Nu este vorba despre o faptă de natură penală. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanei care a abandonat animalul respectiv în Parcul 'Nicolae Romanescu', urmând ca ulterior să i se aplice o sancțiune contravențională conform prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor, al cărei cuantum e cuprins între 1.000 și 3.000 lei", afirmă IPJ Dolj într-un comunicat de presă.

Conform IPJ Dolj, competența de constatare a contravențiilor prevăzute de Legea 205/2004 și de aplicare a sancțiunilor contravenționale revine atât reprezentanților DSVSA, cât și ai MAI.

Un lup, care cel mai probabil a fost eliberat din captivitate, a fost prins marți dimineața în Parcul "Nicolae Romanescu" din Craiova de către angajații Grădinii Zoologice, la sesizarea muncitorilor de la Regia Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL), care făceau curățenie în zonă.

Potrivit unui comunicat al RAADPFL Craiova, animalul nu aparține Grădinii Zoologice, ci ar fi fost în mod intenționat eliberat în parc de către persoana care l-a deținut.

"În dimineața zilei de 16.05.2017 pe aleile din Parcul Romanescu a fost văzut în libertate un animal sălbatic din specia lup. S-a procedat de urgență la capturarea acestuia, constatându-se că acest exemplar nu aparține Grădinii Zoologice Craiova, fiind în mod intenționat eliberat de posesorul acestuia în incinta Parcului "Nicolae Romanescu", întrucât la momentul capturării acestuia, lupul avea în jurul gâtului o zgardă împotriva paraziților", se menționează în comunicatul RAADPFL Craiova.

Animalul a fost prins, tratat, deparazitat și închis separat într-unul din spațiile special amenajate ale Grădinii Zoologice din Parcul "N. Romanescu", mai afirmă IPJ Dolj.

AGERPRES / (AS — autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale