Donald Trump ameninţă că-i va trimite pe imigranţii ilegali în ''oraşele-sanctuar'', majoritatea democrate

Donald Trump ameninţă că-i va trimite pe imigranţii ilegali în ''oraşele-sanctuar'', majoritatea democrate

Preşedintele american Donald Trump a confirmat vineri că intenţionează să-i transfere pe imigranţii ilegali arestaţi la frontieră spre "oraşele-sanctuar", majoritatea democrate, pentru - după cum a ironizat el - "a le face plăcere adversarilor săi politici", informează sâmbătă AFP şi Reuters.

"Oraşele-sanctuar", cum sunt San Francisco sau Chicago, refuză să aresteze la scară largă migranţi în situaţie ilegală, limitându-şi cooperarea cu agenţii federali însărcinaţi cu imigraţia.

"Ştiind că democraţii sunt reticenţi în a schimba legile noastre prea periculoase asupra imigraţiei, intenţionăm în mod foarte serios, după cum a informat presa, să-i plasăm pe imigranţii ilegali în oraşe-sanctuar", a notat pe contul său de Twitter preşedintele american.

Locatarul de la Casa Albă a făcut aceste postări pe Twitter la o zi după un articol din Washington Post. Potrivit cotidianului, care cita un responsabil al Casei Albe sub acoperirea anonimatului, această ipoteză era "pur şi simplu o sugestie" care a fost "respinsă".

Spre deosebire de propriii săi subalterni, Donald Trump a afirmat vineri că acest proiect este în realitate unul de actualitate. "Stânga Radicală pare să aibă în continuare o strategie a frontierelor deschise (...). Aceasta (trimiterea de imigranţi ilegali) ar trebui să-i facă fericiţi", a notat el cu ironie pe Twitter. "Le vom oferi mulţi (imigranţi ilegali). Avem o ofertă nelimitată să le propunem", a adăugat el mai târziu, în timpul unei ceremonii la Casa Albă.

Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale calul său de bătaie şi a caracterizat miile de migranţi veniţi din America Centrală în ultimele luni drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, acuzându-i în mod regulat pe democraţi de o politică laxă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

2 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

3 Americanii trimit în Ucraina varianta „rachetă” a tancului Abrams

4 VIDEO „Batalionul Dubai” / Milionarii ucraineni din Golful Persic

5 Culise din dosarul fraților Tate / Victime obligate să facă videochat timp de 12 ore, cu o pauză de 5 minute