Donald Trump ar urma să efectueze o scurtă vizită în Polonia în luna iulie (surse)

Donald Trump ar urma să efectueze o scurtă vizită în Polonia în luna iulie (surse)

Președintele SUA, Donald Trump, ar urma să efectueze foarte probabil o scurtă escală în Polonia în drumul său spre summitul liderilor din G20 ce are loc luna viitoare în Germania, au indicat joi trei surse citate de agenția Reuters.

Cele trei surse oficiale, care au cerut să li se păstreze anonimatul, au afirmat că Trump a acceptat să facă o vizită în Polonia în iulie, iar două dintre aceste surse au precizat că data planificată pentru vizită este 6 iulie, cu o zi înainte de reuniunea anuală a liderilor G20 ce are loc la Hamburg.

Deși detaliile acestei vizite rămân deocamdată în mare parte neclare, două dintre surse au asigurat că Donald Trump se va opri cel mai probabil în capitala poloneză Varșovia.

Polonia își exprimase ceva mai devreme speranța ca liderul de la Casa Albă să vină în orașul vestic Wroclaw, unde liderii din mai multe state centrale, estice și sud-europene urmează să se întâlnească la 6-7 iulie pentru așa-zisul summit al Inițiativei celor Trei Mări (Marea Baltică — Marea Adriatică — Marea Neagră).

"Într-adevăr, e foarte probabil ca președintele american să vină" în Polonia, a spus una din sursele Reuters. "Ne pregătim să-l primim pe 6 iulie", a adăugat aceasta.

Vizita ar fi prima reuniune între Trump și lideri europeni după participarea președintelui american la summitul NATO din mai, la care acesta a criticat situația apărării europene, stârnind întrebări, în rândul aliaților europeni, cu privire la viitorul alianței militare transatlantice.

Partidul de guvernământ din Polonia, Dreptate și Justiție (PiS), conservator și eurosceptic, care susține cu înfocare relațiile transatlantice și a salutat instalarea unei noi administrații orientate spre dreapta la Washington în măsură mai mare decât alte guverne europene, încearcă de mai multe luni să obțină o vizită a lui Donald Trump, simțindu-se tot mai izolat în Europa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

4 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

5 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni