Donald Trump: 'Discuțiile nu reprezintă soluția' în cazul Coreei de Nord

Donald Trump: 'Discuțiile nu reprezintă soluția' în cazul Coreei de Nord

Președintele american Donald Trump a respins miercuri posibilitatea unor negocieri diplomatice cu Phenianul, spunând că 'discuțiile nu reprezintă soluția' în cazul Coreei de Nord, la o zi după ce autoritățile nord-coreene au lansat o rachetă balistică ce a trecut pe deasupra Japoniei, atrăgând condamnarea comunității internaționale, relatează Reuters și AFP.

'Timp de 25 de ani, Statele Unite au discutat cu Coreea de Nord și i-au dat bani, victime ale unui șantaj. Discuțiile nu reprezintă soluția!', a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter .

În urmă cu o săptămână, șeful diplomației americane Rex Tillerson a ținut să transmită clar că este deschis negocierilor cu Phenianul, cu condiția ca acestea să se refere la denuclearizarea Coreei de Nord.

'Dacă sunt dispuși să-și limiteze acțiunile provocatoare, poate vom vedea calea către o formă de dialog undeva în viitorul apropiat', a spus atunci Rex Tillerson.

Phenianul a confirmat miercuri că racheta lansată cu o zi înainte pe deasupra Japoniei a fost de tip balistic cu rază medie de acțiune.

Comandamentul pentru Apărarea Aerospațială a Americii de Nord (NORAD) și Comandamentul din Pacific al SUA au stabilit că racheta nu a amenințat continentul nord-american sau insula americană Guam din vestul Pacificului. Coreea de Nord amenințase recent că va lansa patru rachete spre Guam ca răspuns la avertismentul președintelui american Donald Trump că va dezlănțui "focul și furia" asupra regimului de la Phenian.

După lansarea de marți, Trump a afirmat că "toate opțiunile sunt pe masă" în privința Coreei de Nord.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...