Donald Trump face o oprire în Hawaii înainte de a începe un lung turneu în Asia

Donald Trump face o oprire în Hawaii înainte de a începe un lung turneu în Asia

Donald Trump s-a îmbarcat pentru cea mai lungă călătorie diplomatică efectuată de un președinte al Statelor Unite în decenii, sosind vineri în Hawaii, prima oprire înaintea unui turneu de aproape două săptămâni, relatează sâmbătă dpa.

În timpul acestui turneu prelungit, Trump urmează să participe la summitul Asia de Est (EAS) și să se întâlnească cu liderii mai multor țări asiatice aliate militar și economic cu Statele Unite.

Avionul prezidențial Air Force One a aterizat la Hickam Air Force Base în Hawaii la 12.56 (22.56 GMT), după un zbor de aproximativ nouă ore și jumătate de la Washington.

După-amiază, președintele și prima-doamnă Melania Trump au efectuat o vizită la USS Arizona Memorial la Pearl Harbour. La memorial, ei au aruncat în apă petale de flori albe după o ceremonie de depunere de coroane la un zid în onoarea celor care au murit în timpul unui atac japonez ce a condus la intrarea Statelor Unite în Cel de-Al Doilea Război Mondial.
Mai înainte, Trump a vizitat Comandamentul Pacificului și a postat pe Twitter că a fost "o zi pe care nu o voi uita niciodată".

Trump urmează să părăsească statul american din Pacific sâmbătă pentru Japonia.

În drum spre Hawaii, Trump a declarat reporterilor în avion că și-a extins turneul în Asia cu o zi pentru a participa la ceea ce a spus el că va fi cea mai importantă zi a summitului ASEAN în Filipine.

Trump va participa la Summitul EAS la Manila la sfârșitul turneului. Summitul, ce are loc la 14 noiembrie în capitala Filipinelor, urmează imediat după summitul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) la 13 noiembrie în capitala filipineză.

După o oprire în Japonia, Trump se va duce în Coreea de Sud, China, Vietnam și Filipine.

"Începem o lungă călătorie", a spus Trump înainte de a pleca din Washington. "Așteptăm cu nerăbdare acest lucru", a adăugat el, notând prelungirea cu o zi a vizitei în Filipine.

El a mai declarat că se așteaptă la "un mare succes". "Vom discuta despre comerț. Vom discuta evident despre Coreea de Nord", a adăugat Trump.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Arheologii cred că ceea ce au găsit până acum reprezintă doar „vârful unui vast iceberg artistic antic”

3 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...

4 Are dreptate Adrian Năstase când spune că Udrea face pușcărie în locul lui Băsescu?

5 „Ne-au trimis ca pe animale la tăiere. Nu știu dacă mai scap”