Donald Trump îi aduce un omagiu ''prietenului'' său Boris Johnson

Preşedintele american Donald Trump i-a adus marţi un omagiu ''prietenului'' său Boris Johnson, fost ministru de externe al Marii Britanii, care a demisionat luni din funcţie pentru că nu era de acord cu orientările premierului Theresa May în privinţa Brexit-ului, relatează AFP.

''Boris Johnson este prietenul meu. El a fost foarte, foarte amabil cu mine'', a declarat Trump de la Casa Albă, în timp ce se pregătea să decoleze pentru un turneu european cu destinaţia Belgia, pentru va participa la summitul NATO, şi apoi Marea Britanie, unde se va întâlni vineri cu Theresa May.

''El m-a susţinut mult. Voi vorbi probabil cu el când voi fi acolo'', în Marea Britanie, a mai spus Trump. ''Îl apreciez pe Boris Johnson. L-am apreciat întotdeauna'', a continuat preşedintele american, adăugând că n-a discutat cu Theresa May de la demisia, luni, a lui Boris Johnson şi a ministrului pentru Brexit, David Davis.

Întrebat despre soarta premierului Theresa May, care este hotărâtă să rămână la putere, în pofida ameninţării cu un vot de neîncredere după demisia celor doi miniştri, Trump a răspuns: ''Poporul britanic este cel care va decide''.

''Eu mă înţeleg foarte bine cu ea. Sunt în relaţii foarte bune (cu ea). Desigur, poporul este cel care decide, nu depinde de mine'', a mai spus Trump. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

3 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

4 VIDEO Ăsta era bătut în România după primele 30 de secunde!:))

5 Ludovic Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie. Deputaţii PNL vor vota împotrivă / Despre…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația