Donald Trump îi aduce un omagiu ''prietenului'' său Boris Johnson

Donald Trump îi aduce un omagiu ''prietenului'' său Boris Johnson

Preşedintele american Donald Trump i-a adus marţi un omagiu ''prietenului'' său Boris Johnson, fost ministru de externe al Marii Britanii, care a demisionat luni din funcţie pentru că nu era de acord cu orientările premierului Theresa May în privinţa Brexit-ului, relatează AFP.

''Boris Johnson este prietenul meu. El a fost foarte, foarte amabil cu mine'', a declarat Trump de la Casa Albă, în timp ce se pregătea să decoleze pentru un turneu european cu destinaţia Belgia, pentru va participa la summitul NATO, şi apoi Marea Britanie, unde se va întâlni vineri cu Theresa May.

''El m-a susţinut mult. Voi vorbi probabil cu el când voi fi acolo'', în Marea Britanie, a mai spus Trump. ''Îl apreciez pe Boris Johnson. L-am apreciat întotdeauna'', a continuat preşedintele american, adăugând că n-a discutat cu Theresa May de la demisia, luni, a lui Boris Johnson şi a ministrului pentru Brexit, David Davis .

Întrebat despre soarta premierului Theresa May, care este hotărâtă să rămână la putere, în pofida ameninţării cu un vot de neîncredere după demisia celor doi miniştri, Trump a răspuns: ''Poporul britanic este cel care va decide''.

''Eu mă înţeleg foarte bine cu ea. Sunt în relaţii foarte bune (cu ea). Desigur, poporul este cel care decide, nu depinde de mine'', a mai spus Trump. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”