Donald Trump: Masacrul din Las Vegas a fost 'un act ce reprezintă răul absolut'

Donald Trump: Masacrul din Las Vegas a fost 'un act ce reprezintă răul absolut'

Președintele american Donald Trump a denunțat luni un 'act ce reprezintă răul absolut' după masacrul din Las Vegas soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, fără a menționa însă gruparea Statul Islamic (SI) care a revendicat acest atac, relatează AFP și DPA.

'Ieri seară, un bărbat a deschis focul asupra unei mulțimi de oameni care asistau la un concert de muzică country în Las Vegas. El a ucis cu brutalitate peste 50 de persoane într-un act care reprezintă răul absolut', a declarat Trump într-un discurs rostit la Casa Albă, anunțând că se va deplasa miercuri la Las Vegas.

Liderul american a afirmat că țara simte 'tristețe, șoc și durere' și a lăudat eforturile ofițerilor de poliție, care l-au localizat pe atacator la etajul al 32-lea al unui hotel și au intrat în camera acestuia la câteva minute de la declanșarea atacului.

'Viteza cu care au acționat este miraculoasă și a împedicat alte pierderi de vieți omenești', a mai spus Trump. 'Să găsești atacatorul atât de repede după ce au fost trase primele focuri de armă este ceva pentru care vom fi mereu recunoscători. Demonstrează ce înseamnă cu adevărat adevăratul profesionalism', a mai spus președintele american.

Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Mesquite (statul Nevada), a deschis focul, din camera sa de hotel aflată la etajul al 32-lea , asupra unei mulțimi de peste 22.000 de persoane prezente la festival.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria