Donald Trump nu i-a cerut loialitate lui James Comey, afirmă avocatul personal al președintelui SUA

Donald Trump nu i-a cerut vreodată "loialitate" lui James Comey, a afirmat joi avocatul personal al președintelui Statelor Unite, la finalul audierii fostului director al FBI în fața Congresului, transmite AFP.

"(...) În final, Comey a confirmat public ceea ce i-a spus președintelui în privat: președintele nu a făcut obiectul unei anchete în cadrul investigației asupra unei posibile interferențe ruse (în alegerile din 2016)", a spus Marc Kasowitz, într-o conferință de presă.

Acesta s-a sprijinit pe unele declarații ale fostului șef al FBI favorabile clientului său, dar a și contestat altele.

"Atât pe fond, cât și pe formă, președintele nu i-a spus vreodată domnului Comey: 'Am nevoie de loialitate, mă aștept la loialitate', a afirmat avocatul, reluând cuvintele acestuia din urmă.

Marc Kasowitz a asigurat totodată că Donald Trump nu i-a cerut sau sugerat lui James Comey să pună capăt unei investigații împotriva cuiva.

Avocatul personal al lui Trump a evocat de asemenea eventuale consecințe de ordin legal pentru fostul director al FBI, care a dezvăluit că a scurs către presă însemnările sale privind întâlnirile cu președintele american.

Evocând divulgarea "neautorizată" a acestor informații, el a subliniat că ține de autoritățile competente să determine dacă aceste elemente vor face obiectul unei urmăriri penale.

James Comey a recunoscut joi de a fi organizat el însuși, după demitere, scurgerile către presă a însemnărilor sale privind întâlnirile cu președintele Trump cu scopul de a provoca o anchetă independentă asupra ingerințelor ruse în alegeri.

"Am cerut unuia din prietenii mei să remită conținutul notelor mele unui jurnalist. Nu am făcut-o chiar eu din diferite motive, dar am făcut-o pentru că m-am gândit că aceasta ar impulsiona nominalizarea unui procuror special" independent, a povestit Comey.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan