Dorin Florea: Sper ca DNA să facă lumină cât mai repede privind deciziile CL Târgu Mureș

Dorin Florea: Sper ca DNA să facă lumină cât mai repede privind deciziile CL Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, după anunțul făcut de DNA că a extins cercetările împotriva acestuia și îl suspectează de luare de mită în cazul unui schimb de terenuri, că speră să se facă lumină cât mai repede, întrucât cetățenii trebuie să vadă că deciziile luate în Consiliul Local Târgu Mureș sunt în interesul orașului.

"Nu știu cum să definesc coincidența asta (comunicatul DNA a apărut în același timp cu anunțarea candidaturii, n.r.) dar faptul că mă suspectează în urma unei delațiuni a unei foste consiliere locale și lider de partid, orice instituție este normal să își facă datoria și controalele. Asupra incriminărilor aduse, în care sunt suspectat, nu cred că trebuie să îmi fac nicio problemă pentru că lucrurile sunt foarte clare și sunt hotărâri de Consiliului Local, unde nu poate să fie nicio suspiciune. Sper să se facă lumină cât mai repede pentru că cetățenii trebuie să vadă că deciziile luate sunt în interesul orașului. Este o hotărâre de Consiliu Local de care a răspuns fostul viceprimar Jozsa Tibor, care a și negociat-o. Am văzut ce acuze sunt, lucrurile pot fi probate ușor, iar acestea rezultă din documentele pe care DNA le-a cerut. Sper ca după ce se studiază probele, DNA să vină să infirme aceste acuzații", a arătat Dorin Florea.

Acesta a spus că, în special în ultimii patru ani, împotriva sa au fost formulate numeroase plângeri și i s-au adus numeroase acuzații, și că acest lucru dovedește că România este "o țară în care s-a dat liber la delatori și, din păcate, cei care suferă ca imagine sunt cei care fac treabă".

"Pot să o iau ca o coincidență, mi-e frică să fac alte afirmații decât că e o pură coincidență. Mă afectează însă aceste acuzații, dar ce mă supără mai tare e că lucrurile puteau fi rezolvate mult mai repede, dacă mă chemau să dau explicații. Oricine are o minimă practică administrativă poate observa că ceea ce s-a făcut acolo, pe Calea Sighișoarei, este o practică cât se poate de corectă. Negocierea a fost făcută de dl. Jozsa, știu că a lucrat corect, iar faptul că fiul meu a cumpărat un apartament în Târgu Mureș cu 90.000 de euro aș fi chiar tâmpit să cred că e mită", a subliniat Dorin Florea.

Procurorii DNA — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au anunțat, miercuri, că au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții Dorin Florea, primar al municipiului Târgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fiul acestuia, Dan Aurel Florea, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani și față de un om de afaceri, Mircea Nicolae Musgociu, pentru dare de mită și spălare de bani.

"La data de 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Târgu Mureș, suspectul Florea Dorin, au fost emise un număr de 9 hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului 'Prelungirea Caii Sighișoarei în două direcții', proiect în care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu Municipiul Târgu Mureș. Acest lucru a fost urmat, la data de 09 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu Mircea Nicolae și fiul primarului municipiului Târgu Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 mp) situat în același oraș în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA. La data de 30 martie 2015, suspectul Florea Dan Aurel a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit documentului, în cursul anului 2013, acționând în aceeași manieră, "Florea Dorin a continuat să sprijine afacerile și interesele financiare ale suspectului Musgociu Mircea Nicolae, referitoare la necesitatea achiziționării din proprietatea omului de afaceri a suprafeței de teren de 1.415,36 mp, situat în Târgu Mureș, zona Căii Sighișoarei (fosta Livadă Pomicolă Târgu Mureș)".

Dorin Florea și-a anunțat miercuri candidatura pentru al cincilea mandat la Primăria Târgu Mureș .

AGERPRES/(A, AS — autor: Dorina Matiș, editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia