Dorneanu, despre sesizările președintelui și CSM: Vom stabili un termen de judecată după ce primim punctele de vedere

Dorneanu, despre sesizările președintelui și CSM: Vom stabili un termen de judecată după ce primim punctele de vedere

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a declarat vineri că CCR va stabili un termen de judecată în legătură cu sesizările președintelui Klaus Iohannis și CSM în contextul OUG de modificare a Codurilor penale după ce va fi primit și ultimul punct de vedere de la instituții.

Prezent vineri la ședința Comisiilor juridice din Parlament, unde a fost discutat bugetul Curții Constituționale, Valer Dorneanu a fost întrebat de jurnaliști dacă cele două sesizări primite de la președintele Klaus Iohannis și CSM vor fi discutate înainte de intrarea în vigoare a ordonanței de modificare a Codurilor penale.

"Noi suntem obligați să vedem cu seriozitate orice sesizare primim și o să-i dăm și termen și o să-i dăm și atenția cuvenită. Noi avem niște termene și avem în vedere și conținutul ordonanței și vom acționa în consecință. (...) Când vom primi ultimul punct de vedere, o să stabilim și un termen de judecată pe care îl vom anunța atunci", a spus Dorneanu.

La un moment dat, Valer Dorneanu a fost deranjat de întrebările insistente ale jurnaliștilor, care doreau să afle dacă va ține cont de "vocea străzii" sau ce îi va spune "conștiința" când va analiza sesizările respective.

"Nu vreți să vă spun ce am visat azi-noapte sau ce gândesc? Nu e cazul să îmi puneți o asemenea întrebare, ce spune conștiința mea despre stradă sau ce spune conștiința mea despre popor sau despre Constituție", a replicat Dorneanu.

Șeful CCR a precizat că nu a discutat în ultimele zile cu președintele Klaus Iohannis și nici cu Liviu Dragnea sau premierul Sorin Grindeanu.

Curtea Constituțională a înregistrat, joi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind constatarea unui conflict juridic între puterile statului, urmând ca până pe 7 februarie părțile implicate să transmită punctele de vedere. Termenul de discutare a sesizării se va stabili după transmiterea acestora.

CCR a stabilit aceleași termene ca și în cazul sesizării președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, de soluționare a unui conflict juridic de natură constituțională dintre autoritatea executivă reprezentată de Guvernul României și autoritatea legiuitoare reprezentată de Parlament, precum și dintre autoritatea executivă și autoritatea judecătorească reprezentată de CSM.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…