Dorneanu: Rezolvarea problemelor ce au făcut obiectul OUG 13 aparține Executivului și Parlamentului; trebuie să coopereze loial

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, consideră că problemele care au făcut obiectul OUG 13 și modificarea unor texte din Codul penal în acord cu deciziile CCR trebuie rezolvate de Executiv și Parlament, care trebuie să coopereze în mod loial.

"Consecințele care se vor întâmpla ulterior pentru rezolvarea problemelor care au făcut obiectul ordonanței, adecvarea cu deciziile noastre, modificarea unor texte din Codul penal, toate acestea sunt probleme ale Executivului și ale Parlamentului. Ei vor trebui să stabilească împreună, pe baza unei cooperări loiale și nu comunicări peste gard, modalitatea cea mai adecvată pentru rezolvarea acestor situații care sunt reale. În primul rând, reală este necesitatea de a-și adecva Parlamentul și Guvernul legislația după deciziile noastre. Nu este treaba noastră să stabilim acum și nici altă dată ce modalitate să aleagă", a afirmat joi Dorneanu.

Curtea Constituțională a României a respins, joi, cu majoritate de voturi, ca devenită inadmisibilă, sesizarea Avocatului Poporului cu privire la ordonanța de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale.

AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…