Dorneanu: Rezolvarea problemelor ce au făcut obiectul OUG 13 aparține Executivului și Parlamentului; trebuie să coopereze loial

Dorneanu: Rezolvarea problemelor ce au făcut obiectul OUG 13 aparține Executivului și Parlamentului; trebuie să coopereze loial

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, consideră că problemele care au făcut obiectul OUG 13 și modificarea unor texte din Codul penal în acord cu deciziile CCR trebuie rezolvate de Executiv și Parlament, care trebuie să coopereze în mod loial.

"Consecințele care se vor întâmpla ulterior pentru rezolvarea problemelor care au făcut obiectul ordonanței, adecvarea cu deciziile noastre, modificarea unor texte din Codul penal, toate acestea sunt probleme ale Executivului și ale Parlamentului. Ei vor trebui să stabilească împreună, pe baza unei cooperări loiale și nu comunicări peste gard, modalitatea cea mai adecvată pentru rezolvarea acestor situații care sunt reale. În primul rând, reală este necesitatea de a-și adecva Parlamentul și Guvernul legislația după deciziile noastre. Nu este treaba noastră să stabilim acum și nici altă dată ce modalitate să aleagă", a afirmat joi Dorneanu.

Curtea Constituțională a României a respins, joi, cu majoritate de voturi, ca devenită inadmisibilă , sesizarea Avocatului Poporului cu privire la ordonanța de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale.

AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA