Dosar 'Microsoft': Claudiu Florică rămâne sub control judiciar

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins vineri, ca nefondată, plângerea prin care omul de afaceri Claudiu Florică solicita ridicarea controlului judiciar, măsură impusă împotriva lui de procurorii DNA în dosarul 'Microsoft'.

De asemenea, instanța supremă a decis ca Ovidiu Artopolescu, fost director Microsoft România, să rămână sub control judiciar, decizia fiind definitivă.

Claudiu Florică, Ovidiu Artopolescu și Silviu Hotăran, ultimii doi foști directori ai Microsoft România, au fost puși sub acuzare de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit DNA, Claudiu Florică a acționat în calitate de reprezentant al societății Fujitsu Siemens Computers GmbH, iar Hotăran și Artopolescu — în calitate de reprezentanți ai Microsoft România.

"Deși Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria nu avea calitatea de unic distribuitor al produselor Microsoft pe teritoriul României, fapt cunoscut cu certitudine de Florică Ionuț Claudiu, Hotăran Silviu și Artopolescu Ovidiu Petrișor, pentru a crea această aparență și a ajuta demnitarii/funcționarii implicați în inițierea și susținerea hotărârilor de guvern prin care s-a aprobat încheierea atât a contractului cadru de licențiere Microsoft cât și a actelor adiționale la acestea, să justifice în mod nelegal achiziția licențelor din sursă unică, au semnat oferte comune/adrese din care să rezulte că derularea contractului comercial se va realiza doar prin Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria", susțin procurorii.

Conform DNA, pentru a crea aparența că firma pe care o reprezenta este unic distribuitor al produselor Microsoft și pentru a se evita organizarea unei licitații publice, Claudiu Florică a semnat ofertele comune Fujitsu Siemens Computers — Microsoft România din data de 2 octombrie 2003 și, respectiv, 12 martie 2004. Prima ofertă a fost semnată de Silviu Hotăran, iar a doua, de Ovidiu Petrișor Artopolescu în calitate de reprezentanți ai Microsoft România.

"Cele două oferte conțineau prețuri cu mult supraevaluate față de sumele cu discount pe care le cerea în realitate compania Microsoft", menționează DNA.

Anchetatorii susțin că prejudiciul total cauzat bugetului de stat ca urmare a încheierii și derulării contractului cadru comercial de închiriere licențe IT din data de 15.04.2004 și a actelor adiționale încheiate în noiembrie 2004 și în anul 2008 se ridică la suma totală de 66.965.343 de dolari.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

3 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

4 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata