Dosarul intervenţiei jandarmilor din 10 august - Colonelul Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, a aflat acuzaţiile de la procurori

Dosarul intervenţiei jandarmilor din 10 august - Colonelul Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, a aflat acuzaţiile de la procurori

Procurorii de la Parchetul General i-au prezentat, vineri, colonelului Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, acuzaţiile în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

Acesta este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Ca şi atunci când a ajuns, Cucoş s-a strecurat cu greu printre cele peste 20 de persoane care au aşteptat la sediul Parchetului sosirea pentru audieri a mai multor şefi din Jandarmerie. Protestarii au strigat injurii iar la plecare Cucoş a intrat în maşină cu ajutorul jandarmilor chemaţi să restabilească ordinea.

La Parchet a venit şi colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române, întâmpinat de asemenea de protestatari. "Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect cu privire la complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă. Mi s-au adus la cunoştinţă faptele, urmând ca după aceea să ieşim în plan personal şi instituţional, este în interesul nostru să dăm tot cursul necesar (...)", a afirmat Sindile după discuţia cu procurorii.

Mai sunt citaţi maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals; comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Pe 3 septembrie, Parchetul General anunţa că 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...