Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri: Soţia judecătrului Ordog, trimisă în judecată pentru complicitate la luare de mită

Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri: Soţia judecătrului Ordog, trimisă în judecată pentru complicitate la luare de mită

Avocata Melinda Ordog, soţia judecătorului Lorand Andras Ordog implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, a fost trimisă în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

În ianuarie 2015, Lorand Andras Ordog (judecător la Tribunalul Covasna) a fost trimis în judecată de DNA alături de foştii deputaţi Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, fostul ministru Tudor Chiuariu, Adam Crăciunescu (fost director Romsilva) şi Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), într-un dosar legat de retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în judeţul Bacău.

La acea dată, procurorii DNA au disjuns cauza şi au continuat cercetările faţă de Melinda Ordog, după care au trimis-o, joi, în judecată pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 17 aprilie 2012, în urma unei înţelegeri prealabile, la solicitarea lui Ioan Adam, un complet de judecători de la Tribunalul Covasna, din care făcea parte şi Lorand Andras Ordog, a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafaţă de teren forestier şi de teren agricol, situată pe raza judeţului Bacău, în favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza şi în defavoarea Romsilva.

Procurorii susţin că, începând cu luna martie 2012, Melinda Ordog l-a sprijinit moral şi material pe soţul său, judecătorul Lorand Andras Ordog, să pretindă şi să primească de la Ioan Adam, care era avocat în respectiva cauză, suma de 50.000 de euro.

În acest sens, după realizarea înţelegerii (anterior pronunţării deciziei din 17 aprilie 2012) referitoare la remiterea sumei de bani, Melinda Ordog l-a contactat telefonic de mai multe ori pe Ioan Adam, după care a stabilit şi a participat la două întâlniri.

În cadrul primei întâlniri, s-a discutat despre modalitatea concretă de remitere a mitei (Lorand Andras Ordog pretinzând ca banii să-i fie remişi în tranşe, noaptea şi fără a fi contactat în prealabil prin telefon). În cadrul celeilalte întâlniri, din luna mai 2013, Ioan Adam a remis prima tranşă de 10.000 euro din mita pretinsă/promisă, ocazie cu care judecătorul Lorand Andras Ordog a pretins şi restul sumei.

Anchetatorii mai spun că, pentru remiterea restului de bani, Melinda Ordog l-a contactat telefonic pe Ioan Adam până în toamna anului 2013, când au început să apară în presă articole vizând retrocedări nelegale de păduri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Braşov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...