Două anotimpuri în România: Vreme de aprilie în sud, iarnă la munte. Ce regiuni vor fi lovite de ploi și viscol

Două anotimpuri în România: Vreme de aprilie în sud, iarnă la munte. Ce regiuni vor fi lovite de ploi și viscol

Vreme schimbătoare în România. În timp ce în sudul țării, temperaturile vor depăși, local, 20 de grade Celsius, în nord, vest, centru și, local, în nord-est sunt așteptate ploi abundente și ninsori. Va ploua și în sudul țării, iar pe spații mai restrânse și în est.

România, împărțită în două anotimpuri FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în Muntenia, Dobrogea și Moldova, unde temperaturile vor urca până la 15 – 20 grade Celsius. Noaptea însă, aria precipitațiilor se va extinde din nou în jumătatea nordică a țării, iar ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în zonele mai înalte din Transilvania, Banat și nord-vestul Moldovei.

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an în regiunile extracarpatice şi parţial în centru şi normalã termic în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în nord-vest și 20 de grade Celsius în sud-est. Aria de nebulozitate şi precipitaţii va fi în extindere şi va cuprinde majoritatea regiunilor.

"În zonele joase de relief vor fi ploi ziua, dar din orele serii, în vest, nord-vest şi centru, se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, în timp ce, în zonele montane, din precipitaţii mixte la început, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Local, cu precădere în masivele vestice şi nordice, se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate, peste 25-30 l/mp", anunță ANM.

Minime cuprinse între minus 1 și 8 grade Celsius

Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 90-100 km/h, dar în prima parte a intervalului local şi temporar şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 50-65 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între minus 1 şi 8 grade Celsius.

Și în București, tot vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an se anunță. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade Celsius (cu 10 grade mai ridicată decât cea normală la această dată), iar cea minimă va fi cuprinsă între 4 și 7 grade Celsius. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după-amiaza şi seara. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”