Două femei infectate cu COVID-19 au născut la Maternitatea Botoşani; alte cinci gravide pozitive au primit tratament

Două femei infectate cu COVID-19 au născut la Maternitatea Botoşani; alte cinci gravide pozitive au primit tratament

Două femei infectate cu virusul COVID-19 au născut la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Mavromati" Botoşani, iar alte cinci, în diverse stadii ale sarcinii, au beneficiat de îngrijiri medicale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioan Asaftei.

Cele două femei pozitive care au devenit mămici au născut natural, iar imediat după naştere au fost transferate pe Secţia de boli infecţioase, în timp ce nou-născuţii au rămas izolaţi pe Secţia de neonatologie.

De asemenea, cinci gravide diagnosticate cu noul coronavirus au fost internate la SJU. Patru dintre acestea se află în trimestrul al treilea de sarcină, iar una în trimestrul doi.

"În momentul de faţă mai sunt internate în spital doar două gravide cu test PCR pozitiv, acestea aflându-se la Secţia de boli infecţioase - adulţi a SJU", a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…