Două persoane au fost arestate în Estonia în urma unei escrocherii cu critpomonede

Două persoane au fost arestate în Estonia în urma unei escrocherii cu critpomonede

Doi bărbaţi au fost arestaţi în Estonia, fiind suspectaţi că au fraudat sute de mii de persoane, pentru 575 de milioane de dolari (562 de milioane de euro), într-o escrocherie cu criptomonede, a anunţat luni poliţia estonă, scrie AFP, citată de Agerpres.

Serghei Potapenko şi Ivan Turogin au fost arestaţi duminică într-o operaţiune comună a poliţiei estone şi FBI, Statele Unite cerând extrădarea lor, a precizat poliţia într-un comunicat .

„Acesta este unul dintre cele mai mari cazuri de fraudă pe care le-am avut vreodată în Estonia", a declarat Oskar Gross, şeful biroului de criminalitate cibernetică al poliţiei.

Documentul arată că suspecţii „au invitat oamenii să investească în jetoanele lor de criptomonede. Dar ei nu şi-au recuperat investiţia aşa cum li s-a promis".

„Produsele fraudei ar fi fost spălate prin achiziţii imobiliare şi companii fictive", a continuat documentul.

Operaţiunea comună de arestare a mobilizat peste 100 de poliţişti, printre care peste 15 agenţi federali americani, mai precizează comunicatul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?