Două surori din India au fost găsite spânzurate, după ce ar fi fost victimele unui viol

Două surori din India au fost găsite spânzurate, după ce ar fi fost victimele unui viol

Două surori adolescente au fost găsite spânzurate de un copac în statul Uttar Pradesh din India, într-un caz suspect de viol și omor.

Două adolescente au fost găsite spânzurate în India / Foto UPPOLICE TWITTER via BBC

Poliția a spus că cele două cadavre au fost găsite miercuri după-amiază în districtul Lakhimpur. Organele legii au început o anchetă după ce familia a susținut că fetele au fost răpite și violate.

Șase bărbați au fost arestați sub acuzația de viol și omor.

Fetele, ambele cu vârste de până în 18 ani, aparțineau castei Dalit, aflate la baza unei ierarhii hinduse profund discriminatorii.

În ciuda protecțiilor constituționale, comunitatea se confruntă în mod regulat cu prejudecăți și violență — un caz din 2020 care implica violarea în grup și uciderea unei fete Dalit de 19 ani în districtul Hathras din Uttar Pradesh a dus la un protest public, evidențiind cât de vulnerabile erau femeile Dalit.

Și acest caz recent a iscat proteste din partea localnicilor și a partidelor de opoziție.

Poliția a spus că fetele îl cunoșteau pe acuzați, dar familia a negat acest lucru și a spus că surorile au fost răpite.

Presa locală a relatat că mama fetelor a spus că surorile au fost răpite de bărbați pe motociclete. Ea spune că a fost atacată când a încercat să-i oprească, scrie BBC.

Familia a spus că a început să caute fetele și în cele din urmă le-a găsit spânzurate de un copac.

Șeful poliției districtuale, Sanjeev Suman, a declarat că fetele au fost duse într-un câmp de trestie de zahăr, unde au fost violate și sugrumate până la moarte.

„Acuzații au spânzurat apoi trupurile de copac pentru a induce o sinucidere”, a adăugat domnul Suman, potrivit canalului NDTV.

Potrivit presei locale, polițiștii au întâmpinat o oarecare rezistență când au mers la casa fetelor miercuri seară, unde localnicii s-au alăturat familiei în semn de protest.

Există o suspiciune puternică cu privire la implicarea poliției în rândul cazurilor în care sunt implicați membri ai comunității Dalit, deoarece autoritățile au fost acuzate în trecut de apatie și de părtinirea castei superioare.

Uttar Pradesh, în nordul Indiei, este cel mai populat stat al țării, cu peste 200 de milioane de locuitori. De asemenea, statul deține un record de violență împotriva femeilor și a castei Dalit.

Criticii spun că, în ciuda întregii acoperiri media și a noilor legi anti-viol, nu există semne că numărul crimelelor împotriva femeilor ar fi în scădere în India.

Moartea celor două surori a provocat furie împotriva ministrului-șef Yogi Adityanath, liderii opoziției acuzându-l că conduce un guvern fără de lege în Uttar Pradesh.

„În guvernul yoghin, bătăușii hărțuiesc mamele și surorile în fiecare zi, foarte rușinos. Guvernul ar trebui să investigheze problema, vinovații ar trebui să primească cea mai aspră pedeapsă”, a scris Akhilesh Yadav, de la Partidul Samajwadi, pe Twitter.

Șeful Partidului Bahujan Samaj, Mayawati, a spus că criminalii din Uttar Pradesh nu au avut nicio temere din cauză că „prioritățile guvernului sunt eronate”.

Priyanka Gandhi, de la alt partid, l-a atacat și pe domnul Adityanath și a spus că „reclamele false în ziare și la TV nu îmbunătățesc legea și ordinea”. „La urma urmei, de ce sunt în creștere crimele odioase împotriva femeilor?” a intrebat ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...