Dovada RUPTURII din PSD! Mariana Moț, secretar de stat, apropiata lui Paul Stănescu, părăsește Ministerul Justiției!

Dovada RUPTURII din PSD! Mariana Moț, secretar de stat, apropiata lui Paul Stănescu, părăsește Ministerul Justiției!

Dovada RUPTURII din PSD! Mariana Moț, secretar de stat, apropiata lui Paul Stănescu, părăsește Ministerul Justiției! Judecatorul Mariana Mot de la Curtea de Apel Craiova, secretar de stat in Ministerul Justitiei din 16 ianuarie 2017, si-a depus candidatura pentru un post de inspector judiciar.

Concursul pentru ocuparea a 14 posturi de inspectori judiciari a fost declansat pe 4 aprilie.

Mariana Mot a fost mentinuta in functia de secretar de stat, in ultimul an, desi Curtea Constitutionala a stabilit prin decizia 45/2018 ca magistratii "nu pot desfasura activitati specifice celei de legiferare sau de organizare si punere in aplicare a legii pe calea actelor administrative".

Mariana Mot este mama fostului deputat PSD Emil Mot, actual primar al orasului Slatina. Emil Mot a ajuns deputat PSD in 2012, gratie baronului PSD Olt, Paul Stanescu, in prezent vicepremier.

Pe de alta parte, mass-media a dezvaluit ca Mariana Mot ar fi nasa lui Judecator, unul dintre baietii interlopului Bercea Mondial.

Candidatura Marianei Mot pentru un post de inspector judiciar vine in contextul in care Tudorel Toader si-a dat demisia din functia de ministru, iar la Ministerul Justitiei este adusa o alta echipa de secretari de stat. Ministerul este condus in prezent, ca interimar, de vicepremierul Ana Birchall.

Schimbarile secretarilor de stat

Fostul judecator Ion Popa, fost director in cadrul Ministerului Justitiei in perioada mandatului Rodicai Stanoiu, a fost numit in functia de secretar de stat in MJ, potrivit deciziei premierului Viorica Dancila, publicata in Monitorul Oficial.

In acelasi timp, secretarul de stat Nicolae Liviu Popa, apropiat de fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a fost eliberat din functie la cerere.

Un alt secretar de stat, Sebastian Costea, apropiat al lui Tudorel Toader, a ramas fara atributii, potrivit site-ului Ministerului Justitiei.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!