Downing Street respinge solicitările ca vizita de stat a lui Trump în Marea Britanie să fie anulată (surse)

Downing Street respinge solicitările ca vizita de stat a lui Trump în Marea Britanie să fie anulată (surse)

Downing Street respinge apelurile extrem de numeroase lansate de lideri politici și de reprezentanți ai opiniei publice care cer anularea vizitei pe care președintele american Donald Trump ar urma să o efectueze în Marea Britanie, transmite luni BBC.

O petiție în care se cere anularea vizitei de stat strânsese luni aproape un milion de semnături, potrivit Reuters, în condițiile în care e nevoie de 100.000 de semnături pentru ca un astfel de apel să poată intra în dezbaterea Parlamentului.

Solicitarea vine în contextul în care administrația Trump a restricționat imigrația, interzicând temporar accesul în SUA pentru cetățenii din șapte state predominant musulmane.

O sursă guvernamentală a afirmat, pentru BBC, că anularea vizitei, a cărei dată nu a fost confirmată încă, ar fi "un gest populist" care "ar zădărnici totul", în condițiile în care Trump a acceptat deja invitația.

"America este un aliat extrem de important. Trebuie să gândim în perspectivă", a indicat sursa BBC.

Biroul de presă al Palatului Buckingham a refuzat să facă vreun comentariu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria