Dr. Radu Tăbăcaru ('Marie Curie'): Un alt copil este ventilat cu ajutorul aparatelor

Dr. Radu Tăbăcaru ('Marie Curie'): Un alt copil este ventilat cu ajutorul aparatelor

Un alt copil internat la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic a fost intubat și este ventilat cu ajutorul aparatelor, a declarat, luni, șeful Secției de terapie intensivă, Radu Tăbăcaru.

"Ironia sorții face ca la foarte scurt timp după ce s-a după ce s-a stins primul pacient, un al doilea să aibă o evoluție izbitor de asemănătoare cu degradarea bruscă, violentă a stării generale. A fost și el intubat, resuscitat. Este în momentul de față ventilat de aparatele de respirație artificială. (...) Medicamentos susținem tensiunea arterială și bătăile inimii. Am reușit să facem o tomografie care ne confirmă faptul că a avut o sângerare cerebrală. Încercăm să stabilizăm situația, însă și starea lui generală și parametrii biologici și nici analizele nu arată deloc bine", a spus dr, Radu Tăbăcaru, la Spitalul "Marie Curie".

Medicul a arătat că starea pacientului a fost "extraordinar de bună". "La ultimul pacient (...) starea era extraordinar de bună. Stătea în funduleț și se juca cu jucării, urma ca luni să îl transferăm pe secție. (...) Deci, ne putem aștepta la oricare dintre ei la surprize majore, încă lucrurile pentru acești pacienți nu sunt foarte liniare", a punctat Tăbăcaru.

El a adăugat că pe Secția de terapie intensivă a Spitalului "Marie Curie" sunt patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care doi intubați.

Medicul a precizat că la ceilalți copii internați "în linii mari starea este aceeași ca în urmă cu câteva zile". "La unul s-a întrerupt dializa, mai sunt trei care sunt cu dializă peritoneală. Diureza este în evoluție pozitivă. Suntem optimiști", a explicat medicul.

Dr. Radu Tăbăcaru a completat că, în cazul copilului decedat, "a fost un eveniment acut". "Bănuim că a fost vorba de o sângerare cerebrală. Formarea de cheaguri de sânge și sângerarea fac parte din tabloul acestei boli și alături de intestin și rinichi, unde clar că s-au întâmplat evenimentele acestea, foarte probabil că s-a întâmplat și în creier pentru că evoluția a fost fulgerătoare, pe parcurs de câteva zeci de minute", a spus medicul.

El a precizat că se va face autopsie. "Toată situația este urmărită de poliție s-a deschis un caz penal, se face necropsie la INML", a conchis medicul.

La Spitalul "Marie Curie'' mai sunt internați 10 copii cu sindrom hemolitic-uremic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”