Dragnea, aici te-ai întâlnit cu Maior și Dâncu? Ai terminat de renovat vila de la Bușteni cumpărată de la familia Cunescu de firma lui fiu-tău?

Dragnea, aici te-ai întâlnit cu Maior și Dâncu? Ai terminat de renovat vila de la Bușteni cumpărată de la familia Cunescu de firma lui fiu-tău?

Dragnea, aici te-ai întâlnit cu Maior și Dâncu? Ai terminat de renovat vila de la Bușteni cumpărată de la familia Cunescu de firma lui fiu-tău? Surse politice au relatat pentru un site pesedist afiliat mai nou grupării Firea-Pandele(știripesurse) despre „o întâlnire de taină la munte în acest week-end între președintele PSD, Liviu Dragnea și Vasile Dâncu, fost vicepremier în Guvernul Cioloș și George Maior, fostul director al SRI și actual ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Întâlnirea ar fi avut loc într-una din stațiunile de pe Valea Prahovei.”

În ultima lui referire la Maior, în fața microfoanelor, pentru urechile proștilor de români, Dragnea l-a înjurat, dându-se chiar cocoș, că dacă se duce el la Comisia SRI face și drege.

Vila de la bușteni cumpărată de la familia Cunescu

Undeva pe un varf de munte se inalta pe trei nivele o vila cu 11 camere, teresa si balcoane de pe care se poate vedea excelent partia de schi din Busteni. Este o casa de vacanta detinuta de o firma care are ca actionari oameni din anturajul Tel Drum si S&P Investment Management SRL, societate detinuta pana recent in proportie de 90% de Valentin Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, dezvăluia, în vara lui 2017  HotNews.ro .

Dupa ce am inceput investigatiile cu afacerile fiului, toate partile sociale din firma au fost transferate pe numele lui Liviu Ilie Dragne (fara “a” la sfarsit). Acesta are profilul unui interpus al familiei Dragnea, omniprezent in societatile la care Dragnea Jr. detine actiuni.

Nici reprezentatii firmei Interfrigo, nici fiul lui Liviu Dragnea n-au putut fi contactati pana la ora publicarii anchetei pentru un punct de vedere.

Informatiile obtinute de HotNews.ro de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) arata ca vila este dispusa pe trei nivele, are doua camere la subsol, trei camere la parter, trei camere la etaj si alte trei la mansarda. Amplasata pe un un teren cu o suprafata totala de circa 2.000 de mp, vila din Busteni a apartinut in trecut lui Constantin Cunescu si Sergiu Cunescu, fost presedinte al Partidului Social Roman (PSDR) intre 1990 si 2000, decedat din 2005.

In fata vilei, situate pe str. Codrului Nr. 14 - 16 din Busteni, se afla un panou pe care scrie ca imobilul este in proces de extindere si consolidare din 2013 si beneficiarul lucrarii este firma Interfrigo Logistics SRL.

HotNews.ro a aflat pe durata documentarii ca Liviu Dragnea ar fi fost vazut pe santier de mai multe ori in vizita. Liderul PSD nu a raspuns intrebarilor transmise de HotNews.ro pe mobil si WhatsApp. Singura legatura oficiala a familiei Dragnea cu fosta vila a lui Sergiu Cunescu ar putea fi fiul lui Dragnea. In declaratia de avere a lui Liviu Dragnea nu apare nici un imobil in Busteni. In declaratia de avere din 2013 figureaza un teren intravilan in Busteni detinut de fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Dragnea.

Informatiile obtinute de HotNews.ro de la ANCPI confirma faptul ca imobilul apartine din 2011 societatii Interfrigo Logistics SRL.

Firma de transport ii are ca asociati pe Dan-Liviu Barcaru cu 89% (fratele Danei Pitis, sotia lui Petre Pitis, director general si presedinte al companiei Tel Drum, potrivit Romania Libera, care citeaza presa locala), Mocanu Ion Daniel cu 10% si S&P Investment Management SRL cu 1%.

Interfrigo Logistic ar fi primit doua contracte in valoare de cinci milioane de euro, de la Consiliul Judetean Teleorman, in mandatul de presedinte al lui Liviu Dragnea.

In februrarie 2017, societatea S&P Investment Management SRL, care detine 1% din Interfrigo, este detinuta in proportie de 90% de Valentin Stefan Dragnea. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma lui Dragnea jr. a intrat in actionariatul Interfrigo in noiembrie 2016.

Restul partilor sociale ale firmei erau detinute de Dragne Ilie Liviu care si administra societatea.

In iulie 2017, informatiile furnizate de Registrul Comertului il indica pe partenerul de afaceri al lui Dragnea Jr, Dragne Ilie Liviu, ca unic asociat si administrator al firmei S&P Investment Management SRL.

Altfel spus, fiul lui Liviu Dragnea iese intre timp din firma si ramane doar un interpus. Ilie Liviu Dragne are profilul unui interpus, dupa cum rezulta din mai multe investigatii HotNews.ro pe care le amintim succint.

HotNews.ro a dezvaluit in cadrul investigatiei despre firma de porci a lui Dragnea Jr ca Ilie Liviu Dragne este un consatean din Gratia, comuna din Teleorman unde s-a nascut si Liviu Dragnea.

Dragne (fara “a” la sfarsit) locuieste intr-un bloc saracacios din sectorul 3 al Capitalei. Vecinii lui ne-au spus ca nu l-au auzit pe “nea Ilie” sa se laude cu vreo rudenie cu Liviu Dragnea. Când le-am spus ca vecinul lor detine mai multe firme, si-au facut cruce și au spus ca nu-si imaginau ca ar fi mare om de afaceri.

“Acum noi nu știm ce facea omul, dar nu l-am auzit de afaceri. Se imbraca simplu, ca noi, cu haine vechi uneori. Aici este un bloc de pensionari, cu locuinte mici, inghesuite. Nu cred ca are cineva ferma de porci cu cifre de afaceri de milioane așa cum spuneti dumneavoastra”, a fost reactia vecinilor.

Pe Ilie Liviu Dragne il mai gasim in relatie cu fiul lui Liviu Dragnea si in firma Trident 51 SRL. La aceasta firma ajunge in cele din urma lacul Belina, locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea. Fiul liderului PSD detine 90% din Trident 51 SRL, iar in actionariat apare si Ilie Liviu Dragne cu 10%. Pe misteriosul personaj Dragne il gasim si in afacerea cu porci de la Salcia in rol de intermediar intre Tel Drum si fiul lui Dragnea.

Ce a spus Maior despre Dragnea la Comisia SRI: Era frate de cruce cu „statul paralel”

Fostul director al SRI a relatat la Comisia condusă de țiitorul O.Vasilescu că Liviu Dragnea nu doar că nu a luptat niciodată cu ”statul paralel”, ci că acesta ar fi parte integrantă a acestuia.

El a relatat cu subiect și predicat că ceea ce se vorbea pe surse în presă de ceva vreme privind o implicare a actualului președinte al PSD în ceea ce se numește ”stat paralel” este adevărat și a dat și amănunte de detaliu despre întâlnirile din casele de oaspeți ale SRI. La aceste întâlniri Liviu Dragnea ar fi luat parte în mod curent și nu puțini sunt aceea care susțin că nu a fost străin de anumite execuții comandate de ”statul paralel” chiar în partidul pe care ulterior urma să îl conducă.

Ce s-a spus în Comisie:

"A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat (George Maior - n.r.) aceste evenimente, cu ocazia Zilei Naţionale a României, a zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naştere sau de nume ale domniei sale sau ale primului adjunct. A confirmat lista de participanţi. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări: toate unităţile de forţă din România de la pachet, poliţie, informaţie, de la instanţe, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern, unele dintre ele sunt apărute în spaţiul public. Le-a confirmat, spunând că unele au venit mai des, altele mai rar, dar persoane apărute în spaţiul public, le-a confirmat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru să existe şi o discuţie informală între oameni care au relaţii formale şi instituţionale", a afirmat Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI.

Întrebat despre persoanele pe care George Maior le-a confirmat că ar fi participat la aceste evenimente informale, Manda a menţionat membri ai Guvernului, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, dar şi fosta şefă a Instanţei supreme Livia Stanciu şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"La acele evenimente de socializare, petreceri s-a vorbit de şefi de instituţii, dar s-a vorbit cu nume şi prenume. S-a vorbit de persoane din Guvern, la nivel de prim-ministru - Victor Ponta, la nivel de viceprim-ministru - Liviu Dragnea, a dat şi alte nume din Guvern. În afară de numele din Guvern s-a vorbit de şefii de structuri de forţă din ţară: STS, SIE, SPP, instituţiile de culegeri de informaţii - DGA, DGIPI -, conducerile de parchet, de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Nu pot să confirm despre domnul Lazăr, dar persoane din conducerea unităţilor de parchet, procurori, unităţile de instanţă, în speţă doamna Livia Stanciu, am spus şi despre doamna Kovesi", a adăugat Manda.







Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...