Dragnea: Ambasadelor li se transmite mesajul că PSD va subjuga justiția; nu există așa ceva

Dragnea: Ambasadelor li se transmite mesajul că PSD va subjuga justiția; nu există așa ceva

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri seara, că la ambasadele străine de la București se transmite în ultimele zile mesajul că PSD va subjuga justiția, el adăugând că nu poate fi vorba de subjugarea justiției într-un stat democratic, iar ceea ce a susținut este că judecătorii trebuie să fie cu adevărat independenți și protejați.

El a fost solicitat să comenteze, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV informațiile potrivit cărora noua guvernare urmărește să fie diminuate din puterile DNA și că va fi împiedicată lupta împotriva corupției.

'Se trimit la ambasade — oficial, neoficial, formal, informal — acest tip de informații, aceste două informații, că România va intra în derapaj economic, că acest program este nerealist (...) și că PSD va subjuga justiția. Nu există așa ceva! Cine, într-un stat democratic, poate subordona justiția? A, ce am spus și voi spune în continuare, din ce în ce mai apăsat, că îmi doresc ca într-adevăr judecătorii (...) să fie independenți și protejați', a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, judecătorii trebuie să judece după propria conștiință și după legi.

'Pe asta se bazează statul de drept, pe judecători bine plătiți, care să aibă la dispoziție infrastructura judecătorească a instanțelor foarte bine realizată, să nu aibă o încărcătură de dosare mare și să se simtă într-adevăr independenți, să judece după propria lor conștiință și după cadrul legal. În schimb, să nu ne facem că nu vedem ceea ce se întâmplă în ultimele zile. Eu sper să nu mai apară alte lucruri și sper ca ceea ce se vede în ultimele zile să nu fie adevărat. Să nu uităm niciodată că drepturile și libertățile fundamentale ale omului să fie respectate', a mai spus președintele PSD.

De asemenea, Dragnea a mai subliniat că programul de guvernare al PSD este unul serios și fezabil și că punctele cuprinse în acesta pot fi puse în aplicare în perioada mandatului de patru ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina