Dragnea anunță că îi va da în judecată pe cei care au susținut că el și premierul și-au plătit participarea la învestirea președintelui SUA

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, a anunțat luni că îi va da în judecată pe toți cei care au susținut că el și premierul și-au plătit participarea în SUA la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump.

Sursa foto: Liviu Dragnea / Facebook

"O să-i ajut pe cei care au spus minciuna asta să o argumenteze în instanță (...) Vor avea toată posibilitatea să documenteze această afirmație pentru că este bine ca lumea să știe. (...). Nu era bine pentru noi, ca români, să refuzăm această invitație (...) Nereprezentând statul român, am avut niște întâlniri, iar oamenii aceia au vrut să stea de vorbă cu noi', a declarat Dragnea la Romania TV.

El a adăugat că a dormit la un hotel mai mic și mai ieftin. "Miercuri am fost invitat de vicepreședintele comitatului, care a organizat inaugurarea și care m-a invitat în SUA, la o cină spunându-mi să este foarte posibil ca la acea cină să vină și președintele Donald Trump. Lucru care s-a și întâmplat la un moment dat. Am auzit comentarii că eram și eu pe acolo și m-am așezat la o masă. Cred că și cu președintele Iohannis se întâmplă la fel. (...) Ne-au invitat la masă, am vorbit despre România, că a venit momentul ca relația dintre cele două țări să se ridice la un alt nivel, am dreptul să-mi spun o părere. Satisfacția mea a fost că omul a spus că o să o facem, pentru că România este foarte importantă pentru Statele Unite. A fost un eveniment care a durat 20—25 de minute, nu cu bani", a detaliat liderul PSD.

Președintele Camerei Deputaților a negat că ar fi plătit un milion de dolari pentru a sta la masă cu președintele Donald Trump, argumentând că legislația americană interzice cetățenilor străini să facă asemenea plăți. 'În primul rând, sper ca această minciună sau prostie să nu ajungă acolo. Există o lege în Statele Unite care interzice oricărui cetățean străin să facă astfel de plăți', a declarat Dragnea.

El a reafirmat că parteneriatul strategic dintre țara noastră și SUA este extrem de important, chiar fundamental. "Dar, în afară de componenta militară, pe care România a respectat-o cu sfințenie, trebuie să vină și o componentă economică, pentru că România trebuie să aibă și un avantaj economic în țară pentru ca fiecare român să simtă și el în buzunarul lui că din acest parteneriat și lui îi e bine", a adăugat președintele Camerei Deputaților.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos