Dragnea: Completele care m-au judecat, cu toate presiunile, nu au reușit să pună în sarcina mea o fraudă electorală

Dragnea: Completele care m-au judecat, cu toate presiunile, nu au reușit să pună în sarcina mea o fraudă electorală

Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democraților Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterile privind Comisia de anchetă asupra rezultatului alegerilor prezidențiale din 2009, că toate completele care l-au judecat, "cu toate presiunile" făcute asupra lor, nu au reușit să pună în sarcina sa o "fraudă electorală".

"Cu toate presiunile făcute asupra completelor care m-au judecat, nici măcar aceste complete, care au dat o decizie politică pentru un dosar politic, nu au reușit să pună în sarcina mea o fraudă electorală", a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că retrimiterea spre analiză, pentru o săptămână, la Comisiile juridice a raportului privind constituirea Comisiei de anchetă parlamentară pe alegerile din 2009 nu reprezintă nicidecum un pas înapoi și decizia politică se menține, chiar dacă și Parchetul General a inițiat o anchetă penală pe acest subiect.

"Cu lipsa de imoralitate care mă caracterizează, vreau să vă precizez că nu este vorba de niciun pas înapoi. Doar luând act de trezirea bruscă a Parchetului General după 8 ani de la alegerile din 2009, copiind, aproape prin copy-paste, obiectivele din proiectul de hotărâre privind activitatea comisiei, s-a decis să se retrimită la Comisiile juridice acest proiect, pentru a se reformula obiectivele comisiei. Decizia de a se înființa această comisie de anchetă parlamentară, decizia politică — rămâne", a afirmat președintele Camerei Deputaților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”