Dragnea: Completele care m-au judecat, cu toate presiunile, nu au reușit să pună în sarcina mea o fraudă electorală

Dragnea: Completele care m-au judecat, cu toate presiunile, nu au reușit să pună în sarcina mea o fraudă electorală

Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democraților Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterile privind Comisia de anchetă asupra rezultatului alegerilor prezidențiale din 2009, că toate completele care l-au judecat, "cu toate presiunile" făcute asupra lor, nu au reușit să pună în sarcina sa o "fraudă electorală".

"Cu toate presiunile făcute asupra completelor care m-au judecat, nici măcar aceste complete, care au dat o decizie politică pentru un dosar politic, nu au reușit să pună în sarcina mea o fraudă electorală", a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că retrimiterea spre analiză, pentru o săptămână, la Comisiile juridice a raportului privind constituirea Comisiei de anchetă parlamentară pe alegerile din 2009 nu reprezintă nicidecum un pas înapoi și decizia politică se menține, chiar dacă și Parchetul General a inițiat o anchetă penală pe acest subiect.

"Cu lipsa de imoralitate care mă caracterizează, vreau să vă precizez că nu este vorba de niciun pas înapoi. Doar luând act de trezirea bruscă a Parchetului General după 8 ani de la alegerile din 2009, copiind, aproape prin copy-paste, obiectivele din proiectul de hotărâre privind activitatea comisiei, s-a decis să se retrimită la Comisiile juridice acest proiect, pentru a se reformula obiectivele comisiei. Decizia de a se înființa această comisie de anchetă parlamentară, decizia politică — rămâne", a afirmat președintele Camerei Deputaților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…