Dragnea, de la „nu fac cadou voturile unor instituții”, la nominalizarea unui premier cu Academia SRI la activ...

Dragnea, de la „nu fac cadou voturile unor instituții”, la nominalizarea unui premier cu Academia SRI la activ...

Cum si-a incalcat Liviu Dragnea promisiunile de a nu implica serviciile secrete in formarea guvernului: de la "nu fac cadou voturile unor institutii" la nominalizarea unui premier cu Academia SRI la activ! Liviu Dragnea a pornit, imediat din seara castigarii alegerilor din 11 decembrie, un razboi al declaratiilor cu serviciile secrete, anuntand ca “nu am de gând să fac voturile cadou cuiva, unor persoane sau unor instituții”. Ulterior, Dragnea a vorbit pe fata despre implicarea serviciilor secrete in politica si a promis apasat ca nu le va mai permite amestecul in formarea guvernului, scrie HotNews.ro.  Nu mai departe de ieri, Dragnea ironiza SRI, afirmand ca orice candidat ar fi pus ar fi fost gasit ca a colaborat cu Al Qaida, mai putin unul care a terminat “o anumita academie”. Or, astazi, Liviu Dragnea l-a propus ca premier pe Sorin Grindeanu, absolvent al Academiei Nationale de Informatii a SRI.

Cronologia declaratiilor lui Liviu Dragnea:

"După alegeri am sperat că și dl Iohannis și oamenii și instituțiile cu care se consultă au înțeles că oamenii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor și nici jocuri oculte. Se pare că m-am înșelat. Acești oameni nu înțeleg", a arătat Liviu Dragnea. (27 decembrie, Agerpres)

 “Nu sunt sigur, dar nu cred că vreun serviciu, sau cel puţin nu cred că SRI, de exemplu, a influenţat această decizie. Aşa cred eu, poate am o părere greşită. Nu am decât evaluări. Pentru că SRI a dat aviz pozitiv şi când a fost numită secretar de stat şi când a fost numită ministru şi era căsătorită cu acelaşi om. La ce s-a ajuns, să se distrugă o familie, să aud şi să văd lucruri care îmi aduc aminte de Evul Mediu, de xenofobie şi de teorii din astea de desene animate, să ştiţi că îmi arată o foarte mare disperare din partea unora. Eu vreau să le spun ceva: majoritatea în Parlament o avem, îmi pare rău că nu au fost conştienţi de asta. Chiar avem majoritate în Parlament şi Parlamentul, aşa cum am spus când am fost ales preşedintele Camerei, este locul unde se fac legi, dar este şi locul unde se stopează abuzurile generate de anumite legi. Nu mă pot lungi cu Guvernul la nesfârşit până la urmă, dar puterea supremă în acest stat o are Parlamentul” (27 decembrie, Agerpres)

“Eu vă garantez că orice altă propunere din PSD sau, mă rog, poate cu două - trei excepţii, care au trecut pe la o anumită academie, o făceam era găsit că încă de la grădiniţă avea simpatii Al-Qaeda sau alte reţele" (27 decembrie, Agerpres)

“Da, am primit multe mesaje, prin tot felul de interpuşi, că o să fiu băgat în puşcărie, că o să fiu arestat. Ştiţi că eu am anunţat demult, atunci când s-a adoptat acea lege - cu care nu sunt de acord - cu indemnizaţiile pentru parlamentari, că-mi voi depune demisia din Parlament, cu o zi-două înainte, ca să nu beneficiez de acea îndemnizaţie. 'Când o să rămâi fără imunitate, o să te arestăm' (...) - am primit şi altfel de ameninţări. Nu mă sperie lucrurile acestea, nu m-au speriat niciodată, eu nu cedez la şantaj. Sunt nişte oameni care încearcă prin tot felul de mijloace să întoarcă istoria. Nu mai merge. Ei nu au înţeles că acum, la 11 decembrie, românii au rupt nişte aţe, au rupt o pojghiţă. Cine nu înţelege că atunci când porneşte un val în societatea românească el nu poate fi oprit de pixul nimănui, chiar dacă este pixul prezidenţial, va fi măturat de acest val şi aruncat în istorie", a declarat Dragnea la Antena 3.” (22 decembrie, Antena 3, Agerpres)

"Cred că serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există vreo problemă de securitate sau vreo problemă în ceea ce priveşte această nominalizare, altfel eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei, şi chiar le cer public şi prieteneşte, că ne cunoaştem foarte bine. (...) Eu îl cunosc pe acest om.

 “Doamna Sevil a fost ministru în guvern, atunci nu au avut o problemă serviciile? Atunci nu au avut nicio problemă cei care vorbesc acum? Să fim serioşi. Văd că vin întrebări dintr-o televiziune care este foarte românească, am înţeles şi îngrijorări. Nu există asemenea riscuri. Cine o cunoaşte pe Sevil Shhaideh ştie că e o femeie foarte serioasă, foarte muncitoare şi foarte cuminte” (22 decembrie)

“Ţine de noi să restabilim puterea constituţională a Parlamentului şi vreau să pornim împreună acest proces. Activitatea de control al instituţiilor pe care Parlamentul e abilitat să o exercite nu trebuie să mai fie mimată. De asemenea, vreau să transmit un mesaj foarte puternic - Parlamentul este locul unde se naşte legea, dar şi locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei.” (21 decembrie, Agerpres)

 “Au cumva dreptate oameni care au început să spună lucruri - că sistemul este speriat de o posibilă ascensiune a mea, de o posibilă prezenţă a mea în fruntea guvernului sau de o posibilă prezenţă a mea pur şi simplu în Parlament ca preşedinte al partidului, pentru că aş tăia nişte tentacule?” (18 decembrie, Agerpres)

“Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau unor instituții, nici nu am de gând să le tratez cu indiferență.” (11 decembrie, Agerpres)


 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate