Dragnea despre ancheta DNA la Tel Drum: Poate se închid aceste firme și lăsăm loc la alții

Dragnea despre ancheta DNA la Tel Drum: Poate se închid aceste firme și lăsăm loc la alții

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, crede că perchezițiile la cât mai multe firme sunt "un lucru 'bun'", pentru că ar putea duce la închiderea acestora și implicit la loc pe piață.

Întrebat cum vede percheziția DNA la Tel Drum, Dragnea a spus: "N-o văd pentru că n-am fost acolo, dar cred că ăsta e un lucru bun să se facă percheziții la cât mai multe firme, poate încet-încet o să se închidă aceste firme și lăsăm loc pe piață la alții".

"Nu știu cine e vizat, cine nu e vizat, în ce a constat percheziția, nu știau dacă au percheziționat și porcii dar, mă rog, e o anchetă în curs, habar n-am ce e acolo. (...) Orice om poate fi anchetat din România", a adăugat Dragnea, aflat într-o vizită la Călărași.

Directorul societății Tel Drum, Petre Pitiș, s-a prezentat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

Întrebat de jurnaliști la intrarea în DNA dacă s-a prezentat pentru a lua parte la perchezițiile informatice, Petre Pitiș a răspuns: "Da. Despre dosar nu pot să vă spun nimic. Dacă vreți, vă spun despre firmă. Îmi aparține mie. La percheziție s-au găsit documentele cu care eu am cumpărat acțiunile, pachetul majoritar al acțiuni. Și dintr-o firmă care plătea regulat 20 de milioane la bugetul consolidat de stat putem să ajungem la o firmă la care va trebui să plătească statului 10 milioane de lei ajutor de șomaj, în urma unor acuzații. (...) Pachetul majoritar al acțiunilor este al meu".

Petre Pitiș a mai precizat că nu există o relație personală între el și Liviu Dragnea și nici nu l-a întâlnit.

DNA anunța, pe 18 august, că Societatea Tel Drum SA și reprezentanții acesteia — Petre Pitiș și Mircea Vișan — au fost puși sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit sursei citate, în același dosar au fost puși sub urmărire penală și societatea WFA Impex SRL, Florian Ion, reprezentant al acestei firme, și Florea Neda, reprezentant al Tel Drum SA, toți pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...