Dragnea: Eu nu cred că pot fi comparate legile justiţiei cu un porc

Dragnea: Eu nu cred că pot fi comparate legile justiţiei cu un porc

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu este de acord cu comparaţia făcută de preşedintele care a criticat dezbaterile din Comisia specială pentru legile justiţiei, apreciind că parlamentarii s-au grăbit să îngraşe porcul înainte de Crăciun.Klaus Iohannis,

"Eu nu cred că pot fi comparate legile justiţiei - legi dintr-un domeniu fundamental - cu un porc. Părerea mea... Îmi cer scuze", a spus Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, Dragnea a fost întrebat cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre modificarea Constituţiei, în sensul în care persoanele cu probleme penale să nu mai facă parte din conducerea statului.

"Nu pot fi de acord, pentru un motiv foarte simplu: există deja o decizie a CCR care interzice o astfel de modificare, în acest sens", a declarat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, pe 5 ianuarie, procedura de adoptare a legilor justiţiei, context în care şi-a exprimat speranţa că aceste acte normative vor fi îmbunătăţite iar judecătorii CCR le vor analiza cu mult profesionalism şi multă obiectivitate.

"De ce s-or fi grăbit doamnele şi domnii parlamentari să îngraşe porcul înainte de Crăciun? Probabil nu au auzit de acea vorbă din popor cu îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun", a spus şeful statului.

De asemenea, Iohannis a subliniat că, în cazul rediscutării Constituţiei, este obligatoriu ca principiul integrităţii să fie introdus în Legea fundamentală.

"Sistemul electoral a fost aşa construit că accesul acestor persoane a fost posibil. Nu putem să negăm, în condiţiile acestor legi valabile, accesul acestor persoane la funcţii înalte în stat. Personal, sunt convins că, dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituţia, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie. Altfel, s-ar putea ca situaţii de acest tip să apară şi în alte cicluri electorale", a afirmat Iohannis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia