Dragnea: Îi voi răspunde ''croitorașului cel viteaz'' după CEx Național și voi arăta și minciuna guvernului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Vaslui, că îi va răspunde premierului Dacian Cioloș pe tema drepturilor veteranilor de război, după ședința Comitetului Executiv Național al partidului.

"O să îi răspund croitorașului cel viteaz după Comitetul Executiv Național și o să arăt și minciuna și atitudinea incalificabilă a guvernului, și față de fondul problemei, și de comunicare. Nu are nevoie să modifice Codul Fiscal, au modificat Codul Fiscal prin hotărâre de guvern. Mă voi documenta după CEx. Este o ilegalitate foarte serioasă, din păcate", a spus Dragnea.

Președintele PSD a declarat, miercuri, că Guvernul Cioloș a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război și militarii care au luptat în teatrele de operații au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal, iar acest lucru este, în opinia liderului social-democrat, o dovadă de "dispreț" față de români pe care, dacă actualul Executiv nu și-o va cenzura, o va face PSD, prin moțiune.

Joi, premierul Dacian Cioloș a anunțat că a cerut Ministerului de Finanțe să analizeze posibilitatea de a permite în continuare veteranilor și familiilor lor să plătească impozitul cu deducerile la care au dreptul, insistând asupra faptului că guvernul său este acuzat pe nedrept pentru "aberații" care se regăsesc în Codul fiscal, care nu a fost elaborat de Executivul pe care îl conduce.

"N-am nicio dispută cu nimeni. Suntem acuzați pe nedrept pentru lucruri care au scăpat probabil celor care au elaborat Codul fiscal și în niciun caz nu e acest guvern cel care a elaborat Codul fiscal. Noi am elaborat normele de aplicare, dar normele nu pot să rezolve eventuale scăpări sau eventuale probleme care nu au fost clarificate la vremea respectivă în Codul fiscal. (...) Am respins ideea că acest guvern, așa cum s-a spus, cu dispreț față de veterani — și mă surprinde un pic modul ăsta de exprimare — că noi am fi introdus taxe suplimentare sau că am fi pus veteranii să ramburseze niște bani. Sunt niște prevederi în Codul fiscal pe care guvernul trebuie să le aplice. Recunosc că sunt acolo niște aberații, așa cum am mai găsit aberații pe care a trebuit să le corectăm între timp. De trei ori am modificat până acum Codul fiscal, tocmai pentru a rezolva anumite probleme care au fost create atunci când a fost elaborat Codul fiscal, nu de către acest guvern", a precizat prim-ministrul.

AGERPRES/(A — Gabriel Apetrii; editor: Nona Jalbă, editor online: Simona Aruștei)

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

3 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

4 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

5 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video