Dragnea: Îi voi răspunde ''croitorașului cel viteaz'' după CEx Național și voi arăta și minciuna guvernului

Dragnea: Îi voi răspunde ''croitorașului cel viteaz'' după CEx Național și voi arăta și minciuna guvernului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Vaslui, că îi va răspunde premierului Dacian Cioloș pe tema drepturilor veteranilor de război, după ședința Comitetului Executiv Național al partidului.

"O să îi răspund croitorașului cel viteaz după Comitetul Executiv Național și o să arăt și minciuna și atitudinea incalificabilă a guvernului, și față de fondul problemei, și de comunicare. Nu are nevoie să modifice Codul Fiscal, au modificat Codul Fiscal prin hotărâre de guvern. Mă voi documenta după CEx. Este o ilegalitate foarte serioasă, din păcate", a spus Dragnea.

Președintele PSD a declarat, miercuri, că Guvernul Cioloș a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război și militarii care au luptat în teatrele de operații au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal, iar acest lucru este, în opinia liderului social-democrat, o dovadă de "dispreț" față de români pe care, dacă actualul Executiv nu și-o va cenzura, o va face PSD, prin moțiune.

Joi, premierul Dacian Cioloș a anunțat că a cerut Ministerului de Finanțe să analizeze posibilitatea de a permite în continuare veteranilor și familiilor lor să plătească impozitul cu deducerile la care au dreptul , insistând asupra faptului că guvernul său este acuzat pe nedrept pentru "aberații" care se regăsesc în Codul fiscal, care nu a fost elaborat de Executivul pe care îl conduce.

"N-am nicio dispută cu nimeni. Suntem acuzați pe nedrept pentru lucruri care au scăpat probabil celor care au elaborat Codul fiscal și în niciun caz nu e acest guvern cel care a elaborat Codul fiscal. Noi am elaborat normele de aplicare, dar normele nu pot să rezolve eventuale scăpări sau eventuale probleme care nu au fost clarificate la vremea respectivă în Codul fiscal. (...) Am respins ideea că acest guvern, așa cum s-a spus, cu dispreț față de veterani — și mă surprinde un pic modul ăsta de exprimare — că noi am fi introdus taxe suplimentare sau că am fi pus veteranii să ramburseze niște bani. Sunt niște prevederi în Codul fiscal pe care guvernul trebuie să le aplice. Recunosc că sunt acolo niște aberații, așa cum am mai găsit aberații pe care a trebuit să le corectăm între timp. De trei ori am modificat până acum Codul fiscal, tocmai pentru a rezolva anumite probleme care au fost create atunci când a fost elaborat Codul fiscal, nu de către acest guvern", a precizat prim-ministrul.

AGERPRES/(A — Gabriel Apetrii; editor: Nona Jalbă, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...