Dragnea: Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbție

Dragnea: Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbție

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbție, a declarat joi, la Târgoviște, președintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am decis ca în continuare să ne menținem oferta pe care nu am schimbat-o niciodată de a aștepta o poziție din partea conducerii UNPR. Dacă vine într-un timp util, suntem deschiși la discuții în continuare. (...) Noi nu stăm degeaba, noi în continuare am stabilit azi programul pentru vară — în această lună se iau concediile de vară pe o perioadă foarte scurtă, în așa fel încât de la 1 august începe activitatea politică și de organizare care se va finaliza în noaptea alegerilor. Dacă într-un timp rezonabil va fi o clarificare din partea colegilor de la UNPR, noi suntem prezenți și participăm la discuții, dacă nu, programul nostru merge în continuare. PSD va merge singur. Dacă colegii de la UNPR vor dori să discutăm despre fuziune, va fi tot PSD-ul la alegeri cu liste proprii pentru PSD", a declarat Dragnea la finalul CExN al PSD.

Întrebat dacă este valabilă o alianță cu UNPR, el a spus că nu. "Am văzut că și dumnealor agreează ideea de fuziune, am înțeles că trebuie să decidă cu cine vor să o facă. Dacă nu vor să o facă cu noi, noi o să ne "chinuim" singuri și o să ne prezentăm singuri la alegeri. Cu colegi de la UNPR am colaborat foarte bine până la alegerile locale, când ceva s-a întâmplat în univers și brusc au început discuții între UNPR și PNL. Noi nu facem oferte, noi încercăm să ducem la capăt o discuție mai veche despre fuziune. În momentul în care se va face o fuziune, toți membrii UNPR care vor să accepte aceasta devin membri PSD și se supun regulilor din organizații. Nu putem să facem o fuziune în care un membru PSD are drepturi mai mari decât un alt membru PSD, fiecare organizație va decide care sunt propunerile pentru listele parlamentare. (...) Pe de altă parte, sub nicio formă nu voi lansa în spațiul public oferte în care să intru în licitație politică, așa ceva n-o să fac, cu toate riscurile", a adăugat liderul social-democraților.

Referitor la comentariile făcute joi de Valeriu Steriu și președintele Klaus Iohannis, care au infirmat eventuale discuții purtate la Cotroceni, Dragnea a arătat că senatorul de Neamț Octavian Bumbu a susținut existența unor astfel de discuții în prezența mai multor martori.

"Înseamnă că domnul senator de la Neamț ne-a mințit. Dacă nu s-au întâlnit la Cotroceni, asta e o veste bună pentru democrație și pentru Constituție. Iar în legătură cu bancul de la Erevan, cred că asta e o chestiune serioasă și era unul care făcea glumițe. Nu mai e în politică. Eu zic că dl Steriu nu trebuie să meargă în zona asta. Asta era o chestiune foarte serioasă. Dacă n-a fost întâlnirea, înseamnă că dl senator ne-a mințit, spunând că dl Gabi Oprea i-a spus sau dl Gabi Oprea a mințit. Eram nouă inși acolo la discuții luni în Kiseleff", a susținut Liviu Dragnea.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale