Dragnea: Poate reușim să adoptăm în această sesiune parlamentară legea privind cartelele pre-pay

Dragnea: Poate reușim să adoptăm în această sesiune parlamentară legea privind cartelele pre-pay

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat marți că PSD este dispus să participe la procesul de elaborare a pachetului de acte normative care cuprinde Legea antiterorism, Legea privind cartelele pre-pay și Legea privind securitatea cibernetică, astfel încât el să poată fi adoptat în actuala sesiune parlamentară.

"Domnul președinte ne-a transmis că primul-ministru l-a informat că aceste trei proiecte de lege sunt în lucru la Guvern, urmând să le transmită la Parlament, unde să intre în dezbatere. Noi i-am spus președintelui, îi spunem și premierului, (...) că vrem să fim proactivi așa încât doi colegi de-ai noștri sunt dispuși să participe efectiv și la procesul de elaborare pe care Guvernul îl desfășoară acum pentru aceste legi, pentru a câștiga timp. Poate reușim în această sesiune să adoptăm aceste trei legi importante", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul consultărilor delegației PSD cu președintele Klaus Iohannis pe tema legilor securității naționale.

El a precizat că social-democrații Georgian Pop și Sorin Grindeanu sunt pregătiți să sprijine Guvernul în elaborarea celor trei proiecte de lege, "în așa fel încât atunci când ele ajung în Parlament să aibă deja contribuție din partea parlamentarilor". Liderul PSD a opinat că și celelalte partide ar putea desemna oameni care să participe la acest proces.

Referindu-se la proiectul privind cartelele pre-pay, Dragnea a afirmat că pentru PSD este important ca cetățenii să aibă datele personale protejate. "Chiar dacă atunci când își iau cartele trebuie să-și dea datele personale, trebuie să ne asigurăm prin această lege că nu oricine poate (...) să aibă acces la aceste date. Doar în baza unui mandat emis de un judecător. Așa cum este modelul pentru abonamente, se poate face și pentru cartele", a adăugat liderul social-democrat.

În ceea ce privește securitatea cibernetică, Liviu Dragnea s-a pronunțat pentru "un cadru legal serios și foarte clar prin care țara să fie protejată împotriva unor atacuri cibernetice, dar și cetățenii să poată fi protejați".

Pe de altă parte, el a menționat că delegația PSD care a participat la consultări a discutat cu Iohannis și despre Legea securității naționale, Statutul cadrului militar, Legile de funcționare a SIE și SRI.

"S-a propus să se constituie un grup de lucru, e o idee pe care o susținem, din partea tuturor partidelor, a tuturor structurilor de specialitate, a instituțiilor de specialitate și a Guvernului. Un grup de lucru care să înceapă să lucreze stabilind și un deadline. Nu se poate discuta despre aceste legi importante acum, să vedem dacă ele vor putea fi finalizate ca și elaborare până la sesiunea din toamnă", a spus Dragnea.

Liderul PSD a pledat pentru constituirea unui grup de lucru din care să facă parte câte doi membri din partea fiecărui partid, dar și reprezentanți ai serviciilor secrete, ai Guvernului, ai MApN, ai Președinției și a tuturor instituțiilor care cunosc acest domeniu.

"Sperăm că pot fi adoptate în sesiunea din toamnă, dacă nu anul viitor. Cel mai important e să se constituie acest grup de lucru pentru că sunt legi importante cu care nu te poți juca. Din acest motiv, cred că e bine ca partidele parlamentare să aibă un rol proactiv și să lucreze împreună cu aceste instituții", a conchis Liviu Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!