Dragnea: Președintele Iohannis își cere suspendarea; Nu cred că trebuie pentru România așa ceva

Dragnea: Președintele Iohannis își cere suspendarea; Nu cred că trebuie pentru România așa ceva

Președintele Klaus Iohannis își cere suspendarea pentru a putea merge în țară să se victimizeze, a afirmat, luni, șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților.

"Începe să fie evident, președintele Iohannis își cere suspendarea. Cred că vrea o suspendare pentru a putea avea din nou o tribună, pentru a putea merge în țară ca să se victimizeze. Nu suntem interesați de asta, noi chiar vrem ca acest Guvern să guverneze și în Parlament să dăm legile pe care românii le așteaptă, să le facă o viață mai bună. Eu, cel puțin acum, nu sunt interesat de ideea de suspendare, nu cred că trebuie pentru România așa ceva acum. De la alegeri încoace, președintele Klaus Iohannis a făcut ca România să fie într-o criză politică permanentă, inventând periodic, la un interval de timp, câte o temă. Este o teorie a sinusoidelor", a declarat Dragnea la România TV.

Potrivit acestuia, "președintele a mințit cu presa de față" când a participat la ședința de Guvern.

"Președintele a mințit cu presa de față, la acea întâlnire de la Guvern — a spus că a fost invitat. Pentru că în Constituție se spune foarte clar: președintele poate participa la ședințele de guvern în două situații — când se discută subiecte de interes major național pe cele trei domenii — extern, apărare și ordine publică — sau dacă este invitat de primul ministru Pe ordinea de zi nu era niciuna din cele trei teme. Prim-ministrul nu l-a invitat, a aflat de la aghiotantul SPP, care a aflat probabil de la aghiotantul președintelui Iohannis sau de la SPP. Era pe drum. Cu 10 minute înainte. (...) Deci, președintele Iohannis a fost acolo pe lângă Constituție și, ca să spună că a fost în interiorul Constituției, a mințit că l-a invitat premierul Grindeanu. A dat buzna la Guvern și asta a fost invitația premierului? Premierul a și spus după aia, în conferință de presă, că nu l-a invitat", a susținut Liviu Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”