Dragnea spune că, atunci când a devenit premier, Ponta ar fi prezentat lista miniştrilor întocmită cu Maior

Dragnea spune că, atunci când a devenit premier, Ponta ar fi prezentat lista miniştrilor întocmită cu Maior

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că fostul liderul al partidului, Victor Ponta, ar fi stabilit lista membrilor guvernului său împreună cu directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

Dragnea a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că imediat după căderea Guvernului Ungureanu, ar fi convenit cu Victor Ponta şi cu liderul PNL, Crin Antonescu, să discute în comun componenţa viitorului guvern, însă a doua zi Ponta ar fi prezentat lista miniştrilor întocmită cu "George Maior şi cu alţii".

"Noi am convenit să ne întâlnim la ora 8,00 ca să discutăm despre cum trebuie să arate noul guvern. Ulterior, am plecat fiecare să ne schimbăm, să ne vedem la ora 8,00. M-a sunat Victor şi m-a rugat să îi zic şi lui Crin să ne vedem în seara asta, dar să nu discutăm despre guvern, că e obosit. Am zis că mi se pare foarte ciudat să nu discutăm despre guvern, că doar nu am dat la sapă niciunul. E bine să discutăm despre guvern, măcar o formulă guvernamentală, pentru că sunt doar zece zile în care trebuie să venim şi cu programul şi cu guvernul în Parlament. Ne-am întâlnit la ora 8,00, după ce a fost la Cotroceni şi a luat mandatul de la preşedinte şi a zis că rămâne să ne vedem duminică după-amiază. Am plecat acasă destul de contrariat şi eu, şi Crin. Ei a doua zi dimineaţă plecau undeva în nord, au plecat cu un elicopter privat sau un avion. Cred că un elicopter. (...) În sâmbăta aia, după-amiază, jucam tenis şi m-a sunat Crin şi mi-a zis: 'Domnule, aseară nu s-a putut face guvernul, pentru că am înţeles că era oboseală, dar dimineaţă la 7,00 când a venit Victor mi-a arătat lista guvernului. A făcut-o cu tine?' Zic: 'Nu. Nu a făcut-o cu mine, pentru că eu am plecat acasă ca şi tine'. (...) Am vorbit şi cu Victor şi i-am spus că nu am înţeles de ce a făcut-o şi, dacă tot a făcut-o, de ce să ne mai vedem la naiba-n praznic, undeva pe Valea Prahovei, să discutăm despre un lucru deja decis de el cu nu ştiu cine. Până la urmă mi-a dat de înţeles că a făcut în seara aia, în noaptea aia, guvernul cu George Maior şi cu alţii", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că în ziua respectivă, în timp ce se deplasa, alături de Victor Ponta, într-o maşină, acesta l-a sunat pe George Maior, care i-ar fi transmis că ar fi bine să se ocupe de partid.

"La un moment dat, mi-a zis: 'Uite, îl sun pe George şi ţi-l dau la telefon'. Şi mi l-a dat la telefon pe George Maior, care mi-a zis că Guvernul nu este o chestiune simplă, trebuie să aibă totuşi o anumită anvergură, trebuie să fie oameni verificaţi, trebuie să nu ştiu ce... (...) Mi-a zis că nu pot să fiu ministru de Interne, că e mai bine să mă ocup de partid, că vin alegerile locale şi parlamentare. Nu mai ţin minte exact cum i-am zis, dar ştiu că eram destul de nervos. Ştiu că i-am zis, cred, 'de când e SRI consultantul PSD?', să ne spună nouă cum să facem. Sigur că a fost foarte urât", a adăugat Dragnea.

El a precizat că decizia de la momentul respectiv a stârnit reacţii de nemulţumire în rândul preşedinţilor de organizaţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...