Dragnea spune că Firea nu a depăşit încă "linia roşie"

Dragnea spune că Firea nu a depăşit încă "linia roşie"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmă că Gabriela Firea, vicepreşedinte al partidului, nu a depăşit "linia roşie", aşa cum s-a întâmplat cu Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu - excluşi luni din partid.

"Orice atac care se referă la mine nu mă face pe mine să cer colegilor mei din CEx să fie exclus cineva. Categoric nu! Numai în momentul în care constatăm, cea mai mare parte dintre noi, că se depăşeşte linia roşie. Linia roşie înseamnă acţiuni care lovesc foarte serios în stabilitatea partidului şi în stabilitatea majorităţii guvernamentale", a declarat Dragnea la Parlament, întrebat de ce nu s-a aflat pe lista excluderilor şi Gabriela Firea, care a continuat atacurile la adresa sa.

El a vorbit şi despre ce se va întâmpla cu cei care se află în spatele lui Ţuţuianu şi Neacşu, printre care Firea şi vicepremierul Paul Stănescu: "Din punctul meu de vedere, nimic rău. Nimic rău! Nu au ajuns nici la mine, nici la alţi colegi informaţii despre vreo acţiune care să urmărească racolarea unor parlamentari PSD, care să nu voteze legi iniţiate de majoritate sau de către guvern sau să voteze o eventuală moţiune de cenzură a Opoziţiei".

Preşedintele PSD susţine că majoritatea nu va fi influenţată, în urma excluderii lui Marian Neacşu, acuzat de membrii CExN că ar fi discutat cu lideri ai Opoziţiei despre susţinerea unei moţiuni de cenzură la adresa PSD-ALDE.

"Majoritatea nu va fi influenţată. Ceea ce au spus toţi colegii în sală - absolut toţi colegii, au spus-o din proprie iniţiativă în faţa întregului Comitet Executiv Naţional - a fost faptul că nu vor vota împotriva Guvernului, împotriva legilor iniţiate de către majoritatea parlamentară. Astea sunt zicerile dumnealor", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat în legătură cu o afirmaţie a lui Adrian Ţuţuianu, care a susţinut că "ştie că a fost înregistrat de către Codrin Ştefănescu", Dragnea a precizat: "Nu pot fi de acord cu aşa ceva. Nu a fost Codrin Ştefănescu la acea întâlnire. Acea întâlnire, din câte am înţeles, a fost o întâlnire sau mai multe întâlniri ale organizaţiei PSD Dâmboviţa, din care Codrin Ştefănescu nu face parte. Nu putea să înregistreze cineva care nu era prezent acolo. Cel sau cei care au înregistrat au făcut un lucru rău, chiar au făcut un lucru rău, şi toţi cei care au înregistrat până acum şedinţele Comitetului Executiv Naţional, pe care dumneavoastră le-aţi audiat de-a lungul vremii, au făcut un lucru rău şi fac în continuare un lucru rău. Nu sunt de acord cu această manieră, dar nici nu pot să fiu de acord cu faptul că cineva îl bănuieşte sau îl acuză pe Codrin Ştefănescu că a înregistrat acele discuţii, din moment ce nu a fost prezent". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...