Dragnea: Vom discuta în Coaliție rezultatul evaluării ministrului Justiției

Dragnea: Vom discuta în Coaliție rezultatul evaluării ministrului Justiției

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seara că se va discuta în Coaliție rezultatul evaluării făcute de ministrul Justiției, Tudorel Toader, și nu neapărat despre menținerea sau nu a acestuia în echipa guvernamentală.

Întrebat la România TV dacă se va discuta situația ministrului Justiției în următoarea ședință a Coaliției, Dragnea a declarat: "Sigur că vom discuta subiectul acesta, nu neapărat despre domnul ministru, referitor la menținerea sau nu în echipa guvernamentală, pentru că nu a făcut neapărat un lucru foarte grav. Eu am spus că sunt dezamăgit și spun în continuare, pentru că (...) am spus că voi susține decizia ministrului, (...) dacă este bine argumentată. Eu am fost dezamăgit că a fost o argumentație lungă, care te trimitea cu gândul într-o anumită decizie și decizia a fost cu totul alta".

Liderul social-democrat a spus că nu este importantă schimbarea șefilor Direcției Naționale Anticorupție și Parchetului General, ci evaluarea acestor instituții.

"E mai puțin important dacă rămân în funcție cei doi procurori, despre care a fost vorba, doamna Kovesi și domnul Lazăr, foarte important este să se facă o evaluare a managementului acestor instituții. (...) Nu s-a făcut o evaluare de vreo zece ani a acestor instituții. Nu cred că este sănătos, nu este în regulă", a menționat Liviu Dragnea.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat joi, în legătură cu procedura de evaluare a activității procurorului general Augustin Lazăr și a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, că și-a exercitat competențele legale și constituționale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”