Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dragoș Tudorache va propune numirea unui secretar de stat pentru relația cu prefecturile

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a anunțat, joi, că va propune premierului Dacian Cioloș numirea unui secretar de stat pentru relația cu prefecturile, funcție vacantă de mai mult timp, dar care este esențială în pregătirea alegerilor.

"În această săptămână, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, voi face și o propunere domnului prim-ministru pentru numirea unui secretar de stat pe relația cu prefecturile, o funcție care a fost vacantă de mai mult timp și care este esențială în pregătirea alegerilor. Sper eu ca până luni cel târziu această numire să aibă loc, tocmai pentru a avea ceea ce numeam săptămâna trecută un mic centru de comandă la nivelul Ministerului de Interne, pentru a ține în mână foarte bine toate aspectele care țin de pregătirea alegerilor", a precizat ministrul, într-o conferință de presă.

El a reamintit că miercuri a avut loc prima întâlnire a Comisiei Tehnice Centrale, la ședință participând reprezentanții tuturor autorităților din administrația centrală, inclusiv ai Autorității Electorale Permanente. A avut loc și o videoconferință cu prefecții, cărora li s-a atras atenția asupra importanței derulării achizițiilor pentru tipărirea buletinelor de vot.

"S-au eliberat toate sumele, toate alocările bugetare către prefecturi, astfel încât prefecturile au de acum și suportul bugetar pentru a derula toți pașii care le revin în campania de pregătire. Din punctul meu de vedere, în acest moment, prioritatea pentru ei trebuie să fie derularea achizițiilor pentru tipărirea buletinelor de vot. Este foarte important ca această activitate să se întâmple din timp, pentru a nu avea sincope în aprovizionarea cu buletinele de vot, așa cum s-a întâmplat, punctual, doar în câteva județe, înaintea alegerilor locale", a arătat ministrul.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

5 VIDEO Mircea Diaconu, sclavul Securității, își depune astăzi candidatura la președinția României! El l-a adus …

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic