Dragu: Avem o cerere internă suplimentară; Guvernul vine cu un set de politici pentru a crește oferta internă

Guvernul compensează cererea internă suplimentară existentă în prezent, datorită reducerilor de taxe, cu politici de stimulare a ofertei interne, cum ar fi acțiuni pentru creșterea producției interne, stimularea investitorilor și atragerea de noi investiții în România, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Creșterea economică din România este una sustenabilă. Avem o cerere internă suplimentară. În această situație, Guvernul vine cu un set de politici pentru a crește oferta internă. Avem acțiuni concentrate în sensul de a crește producția internă, de a susține investitorii, și de a atrage noi investiții în România. În plus, ne-am angajat într-un proces intens de reforme. Împreună, investițiile și reformele vor conduce la accelerarea acestui potențial de creștere a economiei românești", a explicat Dragu în cadrul unei dezbateri de specialitate organizată de Ministerul Finanțelor Publice.

Potrivit acesteia, instituția pe care o conduce se concentrează, în prezent, pe calitatea și eficiența cheltuielilor.

"Suntem într-un amplu proces de transparentizare a activității fiscal bugetare din toată țara. Rolul ministerului este foarte important în zona de eficiență și transparență", a mai spus Dragu.

Ministrul de resort a reamintit faptul că, în scurt timp, în cadrul ministerului va funcționa o unitate de cercetare și analiză, care va aduce un plus de valoare în procesul de luare a deciziilor și va centraliza toate resursele de cercetare existente în minister.

"Este foarte important să avem o imagine clară, bazată pe studii, atunci când luăm decizii în domeniul fiscal-bugetar", a explicat Anca Dragu.

Ea a precizat că noua Direcție va fi, practic, purtătorul de cuvânt al MFP în materie de cercetare.

În plus, ministrul Finanțelor a vorbit și despre modificările care vor fi aduce în scurt timp în structura Ministerului. Printre acestea se află și înființarea unui post de secretar de stat care să coordoneze afacerile europene, pentru a pregăti președinția UE pe care România o preia în 2019.

De asemenea, se are în vedere reorganizarea activității în domeniul managementului proiectelor în sectorul investițiilor publice, cu accent pe proiectele de parteneriat public-privat, dar și pe prioritizarea investițiilor și asistență pentru selectarea și întocmirea proiectelor.

AGRPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă